3)editorial

Πατέρας vs μπαμπάς…

Παγκόσμια ημέρα του πατέρα την Κυριακή και αυτό το editorial είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους μπαμπάδες που τιμούν την έννοια της λέξης και με το παραπάνω!

Μπαμπάς δεν είναι μόνο αυτός που βοηθάει στη σύλληψη ενός παιδιού. Αλλά εκείνος που βρίσκεται διαρκώς στο πλάι του και περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο δημιουργώντας αναμνήσεις, το βλέπει να μεγαλώνει, είναι κοντά του σε όλες τις σημαντικές του στιγμές και το σημαντικότερο, φροντίζει με τις αρχές, τις ηθικές του αξίες και τη γενικότερη συμπεριφορά του να λειτουργεί ως πρότυπο. Έτσι ώστε, αν το παιδί είναι αγόρι, να εύχεται να του μοιάσει μεγαλώνοντας, ενώ στην περίπτωση που είναι κορίτσι, να θέλει να βρει έναν άντρα να την αγαπάει και να της φέρεται, όπως ακριβώς ο μπαμπάς της.

Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες που έφυγαν νωρίς και λείπουν τόσο πολύ στα παιδιά τους, όσα χρόνια και αν περάσουν. Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες που μεγάλωσαν παιδιά που δεν ήταν βιολογικά δικά τους. Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες που στάθηκαν και μαμά και μπαμπάς γιατί η ζωή τα έφερε έτσι.

Και τέλος, σε εσένα πατέρα που θέλεις να αποκαλείσαι κάποια στιγμή μπαμπάς προτείνω να τρέξεις να ζήσεις στιγμές με τα παιδιά σου, τρέξε να χαρείς τα εγγόνια σου, τρέξε να σταθείς στο πλάι τους, ακόμα και τώρα προλαβαίνεις… Χρόνια πολλά!