4)editorial

Η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνοντας, άρχισα να δίνω περισσότερη σημασία, στις συσκευασίες των προϊόντων που χρησιμοποιώ.

Γιατί σχεδόν πάντα στην επιλογή και έπειτα αγορά κάποιας συσκευασίας η πρώτη εντύπωση, αν δεν χρησιμοποιείς ήδη το brand, σχηματίζεται από τα χρώματα της συσκευασίας και το καλό marketing (τοποθέτηση στο ράφι, προωθητικές ενέργειες κτλ).

Πόσο καταπληκτικό όμως θα ήταν η συσκευασία αγαπημένων προϊόντων να ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ή και εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο υλικό; Εγώ λέω ότι θα ήταν υπέροχο!

Είναι βήματα που μας πηγαίνουν μπροστά, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που θέλουμε να αφήσουμε ένα καλύτερο οικολογικό αποτύπωμα στις νέες γενιές και να ζήσουμε σε ένα πιο υγιές περιβάλλον απαλλαγμένο από πλαστικό, σε ποσοστό όσο το δυνατόν μπορούμε μεγαλύτερο.

Εσύ ξέρεις πως να επιλέξεις ένα Eco-friendly προϊόν ανάμεσα στα χιλιάδες που κυκλοφορούν;

Κοίταξε προσεκτικά τις συσκευασίες και θα δεις το σύμβολο PET που αποτελείται από 3 βέλη σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Η αρίθμηση από το 1 – 7 μας δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο πλαστικό, το πόσο πιθανό είναι η συσκευασία να βγάλει κάποιες από αυτές τις ουσίες στο περιεχόμενό του (δηλαδή στις τροφές και στα ποτά που περιέχει), το κατά πόσο είναι βιοδιασπώμενο το υλικό  και τελικά, πόσο ασφαλές είναι για την υγεία μας.

Η τελική απόφαση είναι στο χέρι σας, επιλέξτε έξυπνα, υπεύθυνα και οικολογικά!