2)editorial

Παγκόσμια ημέρα “Φάε τα λαχανικά σου” σήμερα και αναρωτιέμαι εσείς σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκετε;

Τρώτε τα λαχανικά σας με κέφι και χαρά ή είστε της λογικής “μακριά και αγαπημένοι”;

Όσοι είστε γονείς, είστε από εκείνους τους τυχερούς που τα παιδιά τους επιλέγουν ως γεύμα τα λαχανικά ή από τους άλλους που κρύβουν τα συμπαθέστατα μπρόκολα και κουνουπίδια δημιουργώντας νέες συνταγές που θα ζήλευαν και οι πιο καταξιωμένοι σεφ;

Εγώ έχω και τις δύο κατηγορίες στο σπίτι, οπότε πλέον μιλάω εμπειρικά…

Multi αγαπημένοι μου! Έχουν δεινοπαθήσει τα δόλια τα λαχανικά στα χεράκια μου! Θέλεις γιουβαρλάκια; Βεβαίως! Η συνταγή εκτός από μία μικρή ποσότητα κιμά περιέχει καρότο, κρεμμύδι, ντομάτα και μικρή ποσότητα από βρασμένο κουνουπίδι. Φακές θέλετε; Βεβαίως! Προσθέτουμε κατά το βρασμό ντομάτα φρέσκια, κρεμμύδι, καρότο και πιπεριά όλα σε πολτό! Πως είπατε; Μπλιαξ ; Ούτε που το καταλαβαίνουν !!!

Ναι, και εγώ είμαι υπέρ του ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τα κοροϊδεύουμε και ότι θα πρέπει να τους δίνουμε την επιλογή  να φάνε αυτό που θέλουν, όμως νομίζω ότι θα το εφαρμόσω σε λίγο πιο μεγάλη ηλικία όταν θα είναι σε θέση να καταλάβουν την πραγματική διατροφική αξία από τη μελιτζάνα, την αγκινάρα ή το σέλερι… (ίσως και όχι γιατί το κόλπο πιάνει και στους ενήλικες!!!)