3)editorial

Positive Media Day σήμερα και την ανακηρύσσω και επισήμως ως η ημέρα που γιορτάζει το Say Yes …to the Press αλλά και όλοι εσείς οι SayYessers!

Είμαστε πολλοί και εξαπλωνόμαστε παντού γιατί το να ξεκινάμε θετικά την ημέρα μας είναι η καθημερινή μας επιλογή!!!

Γνωρίζουμε ότι οι καλές ειδήσεις και η καλή πορεία των εταιρειών δεν θεωρείται τόσο “πιασάρικη” ως θεματολογία, όμως είναι επιλογή μας να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του Say Yes.

Θέλουμε να μαθαίνουμε ως καταναλωτές, που οι περισσότεροι από εμάς δεν ανήκουν σε lobby και B2B κύκλους,  τι συμβαίνει με τις επιχειρήσεις και με τα προϊόντα που επιλέγουμε να βάλουμε στο σπίτι και το τραπέζι μας. Με απλά λόγια, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και ξύλινη γλώσσα.

Θέλουμε για παράδειγμα να ξέρουμε αν η εταιρεία που προτιμάμε τα μακαρόνια ,τα μπισκότα ή την πορτοκαλάδα της, κάνει ενέργειες για το περιβάλλον, είναι σωστός εργοδότης απέναντι στους ανθρώπους που απασχολεί, έβγαλε καινούριο προϊόν που αξίζει να το δοκιμάσω, προσφέρει σε ιδρύματα ή αδύναμες ομάδες. Αυτό αποτελεί είδηση για εμάς!

Γιατί πέρα από την αγάπη μας για τα προϊόντα που επιλέγουμε, καλό είναι να βοηθάμε και να αναδεικνύουμε τις εταιρείες που είναι ευσυνείδητες και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο . Και ευτυχώς είναι πολλές! Και ευτυχώς θα γνωρίσετε ή θα ξανασυστθείτε με πολλές από αυτές και μέσα από το Say Yes.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε σε ένα ταμείο οποιασδήποτε επιχείρησης, από ένα μικρό καφέ μέχρι το μεγαλύτερο σουπερ μαρκετ, θα έχετε στο μυαλό σας ότι τα χρήματα μας είναι η δύναμη μας και πρέπει να στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν!

Το καλό πρέπει να ανταμείβεται και είμαι σίγουρη ότι νικάει στο τέλος…