12)Get Impressed – Picnic Day

Η International Picnic Day γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Ιουνίου.

Η λέξη «Pique-Nique» είναι γαλλική,  και πιθανολογείται ότι αυτός ο τύπος ανεπίσημου εξωτερικού γεύματος έγινε δημοφιλές χόμπι στη Γαλλία μετά τη Γαλλική Επανάσταση στα μέσα του 1800, όταν ήταν και πάλι δυνατό να βγούνε οι πολίτες στα βασιλικά πάρκα της χώρας.

Παρότι όμως ξεκίνησε στη Γαλλία, έχει γίνει μια υπέροχη δραστηριότητα που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Όπως θα γνωρίζουν οι οπαδοί των μυθιστορημάτων της Jane Austen, τα πικ-νικ του 19ου αιώνα στην Αγγλία ήταν δημοφιλείς κοινωνικές περιστάσεις, με μενού που περιείχαν μια μεγάλη ποικιλία από κρύα κρέατα και πίτες.

Με την πάροδο των χρόνων, τα πικ-νικ αντιπροσώπευαν και τη συγκέντρωση πλήθους σε πολιτική διαμαρτυρία. Ένα από τα πιο διάσημα ήταν το πανευρωπαϊκό πικνίκ που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1989 στα σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Ήταν μέρος πολλών διαμαρτυριών εκείνης της χρονιάς ενάντια στον κομμουνισμό που οδήγησαν στην πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος.

Πιο πρόσφατα, το 2009, το Guinness Book of World Records σημείωσε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πικνίκ στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε με περισσότερα από 20.000 άτομα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.