2)editorial

Πολλοί λένε ότι η επιτυχία χτίζεται από τις αποτυχημένες προσπάθειες και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Και τι έγινε αν αποτύχεις ; Την επόμενη φορά “θα ξέρεις” και δε θα επαναλάβεις το λάθος σου αλλά και πάλι αν αποτύχεις σήκω ξανά και δοκίμασε. Κάποια στιγμή είναι η στιγμή σου και εσύ πρέπει να είσαι εκεί για να αρπάξεις την ευκαιρία!

Αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μία παρομοίωση θα ήταν η παρουσία των Ελληνικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Tip των αγαπημένων διοργανωτών προς στους εκθέτες είναι ότι η έκθεση θέλει υπομονή και επιμονή…

Μετά από αρκετά χιλιόμετρα κατάλαβα και τι εννοούν.  Θέλει παρουσία!!! Ίσως ένας πιθανός πελάτης να περάσει κάποια στιγμή από το περίπτερο σου και απλά να σε δει ή την πρώτη φορά μπορεί να μη σε προσέξει και καθόλου. Του χρόνου ο ίδιος πελάτης θα ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο και θα σε δει και πάλι. Τις επόμενες χρονιές έχεις αποτυθωθεί στο μυαλό του και ξέρει ότι θα είσαι και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο και με το ίδιο χαμόγελο. Κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά σου και αυτός ο αγοραστής θα θελήσει να γνωρίσει καλύτερα τα προϊόντα σου και γιατί όχι να συνεργαστείτε κιόλας. Γιατί; Γιατί τους έχεις αποδείξει συνέπεια!

Αν όμως αυτή τη χρονιά τα παράτησες; Και αν είπες δεν ξαναπάω γιατί δεν κλείνω δουλειές μόνο χάνω χρήματα; Και αν τόσος κόπος προηγούμενων χρόνων πήγε χαμένος; Και αν , και αν… δε θα το μάθουμε ποτέ, αφού εσύ κουράστηκες και τα παράτησες και ήσουν απών όταν ήρθε επιτέλους η σειρά σου.

Έτσι συμβαίνει με τις ευκαιρίες της επαγγελματικής μας ζωής, πρέπει να έχουμε επιμονή, υπομονή και να εκπέμπουμε από μακρυά συνέπεια!

Και όταν επιτέλους έρθει η στιγμή μας και βρούμε την ευκαιρία μας, εμείς που το έχουμε πάρει το μάθημα μας, θα είμαστε εκεί παρόντες για να μην μας την αρπάξουν άλλοι!!!