3)Editorial

Good morning Say Yessers!!! Tip of the day : αξιοπρέπεια!
Όλοι οι κύκλοι κάποια στιγμή μπορεί να κλείσουν και να ανοίξουν άλλοι στη θέση τους. Είτε αυτοί είναι φιλικοί, επαγγελματικοί, ερωτικοί… Αν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε να κλείσουμε τον κύκλο οπως να χωρίσουμε τον σύντροφο μας, να παραιτηθούμε από τη δουλειά μας, να απομακρυνθούμε από κάποια φιλία που δεν είχε τις βάσεις πια για να κρατηθεί αυτη η «αποχώρηση» πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν αθόρυβα και ήρεμα.
“Μια πόρτα που κλείνει με θόρυβο”, δείχνει συναισθηματική αστάθεια, έντονα συναισθήματα και ότι δεν ήμασταν έτοιμοι τελικά για την απόφαση που πήραμε.
Αν όμως είμαστε από τη μεριά του ανθρώπου που πρέπει να δεχτεί την απόφαση κάποιου άλλου, εκεί η αξιοπρεπής στάση μας είναι μονόδρομος.
Όταν κάποιος αποφασίσει να απομακρυνθεί από εμας δε σημαίνει αποκλειστικά ότι κάναμε κάτι λάθος. Μπορεί να είναι απλά προσωπική του απόφαση και οφείλουμε να την αποδεχτούμε.
Αν είναι αποστασιοποίηση από μία φιλική σχέση, σημαίνει ότι έκανε τον κύκλο της και απλά προχωράμε παρακάτω και προετοιμαζόμαστε ώστε να δεχτούμε καινούριους ανθρώπους στη ζωή μας.
Αν είναι ερωτικος χωρισμος σημαίνει ότι φτάσαμε σε ένα τέλμα και πλέον δεν νιώθουμε και οι δυο χαρούμενοι στη σχέση μας, οπότε καλύτερα να απομακρυνθούμε ησύχως και να πάμε γι’ άλλα…
Αν είναι επαγγελματικός ο χωρισμός, ίσως ήρθε η στιγμή ο συνεργάτης μας να προχωρήσει παρακάτω χωρίς εμάς και εμείς πρέπει να νιώθουμε περήφανοι που μέσα από τη συνεργασίας μας του δώσαμε τα εφόδια να νιώσει δυνατός και να πατήσει στα πόδια του ή ακόμα και να ανακαλύψει τα ταλέντα του.
Όταν κάποιος απομακρύνεται από εμάς, δε σημαίνει ότι μας προδίδει και ότι θέλει να μας κάνει κακό…
Σημαίνει ότι ίσως και οι δικές μας αποφάσεις τον οδήγησαν σε απομάκρυνση από εμάς και μας άφησαν έξω από τα σχέδια του ή ότι θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε άλλα πράγματα τα οποία μάντεψε… απλά δεν συμπεριλαμβάνουν και εμάς.
Ας μην είμαστε εγωιστές, κανένας δεν ανήκει σε κανέναν και όλος ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω μας.
Τόσο απλά…