3)editorial

Good morning SayYessers!

Το σημερινό tip στη σελίδα με τα affirmation θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει όλους τους γονείς που ξεκινούν τις διακοπές τους με παιδιά!

Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, προσαρμοζόμαστε και φροντίζουμε να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται χτίζοντας μαζί τις ομορφότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Βιωματικές συμβουλές ηλικίας 1 – 9 ετών round 1

  • Φροντίζουμε πάντα να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να διαλέξει παιχνίδια για τις διακοπές. Είναι πολύ σημαντικό εκεί που θα πάμε να έχει τα πράγματα του ώστε να απασχολείται.
  • Αν το ταξίδι είναι μακρινό με το πλοίο ή το τρένο, εφοδιαζόμαστε οπωσδήποτε με μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής και 2-3 πολύ φθηνά καινούρια παιχνιδάκια που θα τα κρατάμε ως άσους στο μανίκι σε περίπτωση που επικρατήσει η κούραση και η χαρά πάει περίπατο.
  • Αν ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητο, μπορούμε να γράψουμε σε ένα usb παραμύθια, παιδικά τραγουδάκια ακόμα και τραγούδια που ακούνε στο σχολείο. Υπάρχουν στο youtube και διαδραστικά παραμύθια που κάνουν ερωτήσεις στα μικρά μας οπότε τα κρατούν συγκεντρωμένα έστω και για λίγο.
  • Στο αεροπλάνο θεωρώ ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, αφού συνήθως τα ταξίδια είναι πιο σύντομα αλλά και γιατί οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες φροντίζουν να έχουν παιδικά kit απασχόλησης, καραμελίτσες, γλειφιτζούρια και άλλα τέτοια. Είπαμε διακοπές είμαστε, για 10 μέρες δεν χάλασε και ο κόσμος να φάμε λίιιιιγη ζάχαρι παραπάνω.
  • Όταν μου το επιτρέπει ο όγκος των πραγμάτων που ταξιδεύουμε φροντίζω να παίρνω μαζί τα σεντόνια τους ώστε να τους δημιουργώ μία αίσθηση ασφάλειας στο κρεβάτι τους με παιχνιδιάρικη διάθεση αλλά και οικεία μυρωδιά. Το κουκλάκι που κοιμούνται μαζί το θεωρώ SOS.
  • Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε καθιερώσει και τα βιβλία στο πρόγραμμα των διακοπών. Εκτός από τα κλασικά βιβλία (παραμύθια για τη μικρή και λογοτεχνία για παιδιά για τον μεγάλο),  φέτος θα κάνω μία προσπάθεια για τα βιβλία που όλοι θυμόμαστε, ναι αυτά που κάνεις επανάληψη όσα έμαθες στο σχολείο και σε προετοιμάζουν  για την επόμενη χρονιά.
  • Αφήστε τα να βαρεθούν. Η ανία, πολλές φορές, είναι ευεργετική καθώς ενεργοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μέσα στη βαρεμάρα του το παιδί έχει άφθονο χρόνο να πειραματιστεί και να δοκιμάσει πολλά πράγματα, να σκεφτεί, να δει τι του αρέσει και τι όχι. Μέσα από αυτά αποκτά αυτογνωσία, αυτονομία και αυτάρκεια.

Tip: τα παιδιά μιμούνται!!! Αν είσαι όλη μέρα στο κινητό το πιθανότερο είναι και εκείνα να αναζητήσουν κάποια οθόνη! Διάβασε βιβλία, λύσε σταυρόλεξα, ακόνισε το μυαλό σου και ξεκούρασε το σώμα σου.