3)editorial

Ιούλιος… Τα σχολεία έκλεισαν, όχι ότι ήταν και full season η φετινή, αλλά πάμε παρακάτω…

Όσα παιδάκια είναι τυχερά έχουν ξεκινήσει ήδη τις διακοπές τους, είτε με κάποιο συγγενή στο εξοχικό, είτε στο σπίτι κάποιου φίλου.

Άλλα παιδάκια είναι πιο ανεξάρτητα και έχουν επιλέξει μαζί με τους γονείς τους τη λύση της κατασκήνωσης και άλλα απασχολούνται σε κάποιο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) τα πρωινά.

Υπάρχουν και εκείνα που έχουν απορροφηθεί στην τηλεόραση και τα video games, αλλά και εμείς που δεν αντέχουμε να τα βλέπουμε συνεχώς αποβλακωμένα πάνω από μία οθόνη.

«Κι τι α κανς; Α κάειτς α μαλώεις;» Όχι παιδιά κάνει και ζέστη… Ας βρούμε δημιουργικούς τρόπους να τα κρατάμε απασχολημένα.

Χθες λοιπόν αποφάσισα να δώσω πρώτη το καλό παράδειγμα και να σηκωθώ από τον καναπέ, πηγαίνοντας τα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού ,λόγω covid, γεγονός που κάνει τη ροή του κόσμου να είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Τα παιδιά το καταχάρηκαν, διασκέδασαν και έμαθαν πολλά μέσα από τα εκθέματα που διαθέτει. Μερικά από αυτά αφορούσαν την ασφαλή συμμετοχή στην οδική ασφάλεια, την εξερεύνηση του κόσμου της επιστήμης και της τέχνης μέσα από το νερό, τον πειραματισμό με πρώτες ύλες κ.α. Στο τέλος συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τη δικής τους συνταγή και πολλά ακόμη στα 90′ που διαρκεί η ξενάγηση.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και να κλείσετε το δικό σας ραντεβού εδώ

Στην επόμενη απόδραση θα σας ενημερώσω και πάλι…