3)editorial

Good morning SayYessers!

Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς για να απασχολήσουμε τα παιδάκια, ανηψάκια, βαπτιστηράκια μας και γενκά ότι μας βρίσκεται σε παιδάκι στον κύκλο μας.

Δευτέρα βράδυ λοιπόν χθες και τι καλύτερο από θερινό σινεμά!

Πήγαμε λοιπόν οικογενειακώς στην παλιά μου γειτονιά στον Κορυδαλλό και στο αγαπημένο “Σινέ Παράδεισος” που στα διαλείμματα προσφέρει τα πιο διάσημα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ!

Η ταινία ξεκίνησε γύρω στις 9. Η καλύτερη ώρα για μένα για δύο λόγους, πρώτον έχει πέσει ο ήλιος και αρχίζει αυτή η υπέροχη καλοκαιρινή δροσούλα και δεύτερον τα κουνούπια (λογικά πάντα) έχουν πάει για ύπνο αφού οι ώρες αιχμής τους είναι μεταξύ 19:30-21:00.

Σήμερα το πρόγραμμα είχε την παιδική ταινία Luca που διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη κάπου στην ιταλική Riviera. Ο κεντρικός ήρωας λοιπόν, ο Luca ζει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, πίτσα, pasta και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Luca δεν είναι μόνος του αφού  ζει αυτή την εμπειρία με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια πλάσματα που ζουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ, γρήγορη ιστορία με έξυπνους διαλόγους και αρκετά μηνύματα προς συζήτηση μετά το τέλος της ταινίας. Θεωρητικά μπορούν να την παρακολουθήσουν όλα τα παιδάκια (οι δικές μας ηλικίες 5 & 8 ήταν οκ) αλλά και όλοι εμείς που νιώθουμε παιδάκια.

Motto της ιστορίας που ξεχώρισα και υιοθετώ:

“Υπάρχουν τόσα που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις, θέλεις μόνο μία ευκαιρία…”

Μπορείς να δεις το trailer της ταινίας εδώ