3)editorial

Good morning SayYessers!!! Έχουμε ήδη μπει σε mood διακοπών, γι’αυτό και εγώ θα πρωτοτυπήσω σήμερα και αντί για editorial θα γιορτάσουμε τη σημερινή Lollipop Day με 3 υγιεινές συνταγές!

Φτιάξτε τα δικά σας γλειφιτζούρια μαζί με τα παιδάκια σας και σταματήστε να ανησυχείτε για τα συντηρητικά και την κατανάλωση ζάχαρης!

Info: Αν δεν έχουμε μικρά φορμάκια για να πάρουν σχήμα τα γλειφιτζούρια μας μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και στο τέλος να τα τοποθετήσουμε σε μεγάλο δίσκο ή ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να τους δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε και στο τέλος (πριν κρυώσουν), προσθέτουμε το ξυλάκι για να τα κρατάμε.

Γλειφιτζούρι…raspberry

Υλικά:

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

80 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα raspberries

Ξυλάκια για γλειφιτζούρια ή για παγωτά

Οδηγίες :

Σ’ ένα multi ρίχνουμε τα raspberries και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Αν θέλουμε να το κάνουμε χειροκίνητα, ρίχνουμε τα φρούτα σε μπολ και μ’ ένα πιρούνι τα λιώνουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα λιωμένα raspberries και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα στα ειδικά φορμάκια.

Τέλος, βάζουμε το ξυλάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να σκληρύνουν.

Γλειφιτζούρι…frozen yogurt

Υλικά:

Γιαούρτι

Φυτικά χρώματα για φαγητό

Ξυλάκια για γλειφιτζούρια

Κορνέ ζαχαροπλαστικής  ή δοχείο squeeze

Λαδόκολλα

Οδηγίες:

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σε 4 μπολ το γιαούρτι και να προσθέσουμε σταγόνες απ’ τα χρώματα που έχουμε επιλέξει. Έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το χρωματιστό μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής ή στο δοχείο squeeze.

Σ’ ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί τοποθετούμε την λαδόκολλα και φτιάχνουμε κύκλους, χρησιμοποιώντας τα χρωματιστά μείγματα.

Τέλος, βάζουμε το ξυλάκι στο κέντρο κάθε κύκλου και τοποθετούμε το ταψί με τα γλειφιτζούρια στην κατάψυξη ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Μελένιο γλειφιτζούρι

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας μέλι για κάθε γλειφιτζούρι που θέλουμε να φτιάξουμε

5 σταγόνες εκχύλισμα της αρεσκείας μας (λεμόνι, βανίλια, πορτοκάλι κ.α.)

Ξυλάκια για γλειφιτζούρια

Οδηγίες:

Σε ένα μπρίκι, τοποθετούμε το μέλι και το εκχύλισμα που επιλέξαμε και ανακατεύουμε ζωηρά σε δυνατή φωτιά.

Η μελένια καραμέλα μας σιγά σιγά θα σκουρύνει και θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν ρίξουμε μία σταγόνα στη λαδόκολλα και μόλις κρυώσει είναι σκληρή η υφή της.

Ρίχνουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να σκληρύνουν.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο.