2)editorial

Good morning SayYessers!

Όπως επισημαίνει και ο αγαπημένος μας Δημήτρης Σαντοριναίος λίγο πιο κάτω, ένα από τα θέματα που απασχολούν τους ζωόφιλους αυτές τις μέρες είναι και οι διακοπές.

Δυστυχώς τα pet friendly ξενοδοχεία στην Ελλάδα είναι λίγα, αλλά ακόμα και αυτά, όταν τελικά εμφανιστείς με το σκυλάκι σου, δεν πετάνε και από τη χαρά τους αφού ακούς φράσεις τύπου: “δεν πιστεύω να γαυγίσει;” Όχι μαντάμ! Το έχουμε βάλει στο mute. Tου έχουμε ανοίξει λογαριασμό και μας στέλνει μηνύματα στο viber.

Εγώ καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Και τη μεριά του κατοικίδιου που είναι μέλος της οικογένειας, άρα και των διακοπών μας, αλλά και τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που έχουν ξοδέψει μία περιουσία και δε θα θέλανε με τίποτα το αγαπημένο μας τετράποδο να τους ανοίξει τρύπα στο παρκέ λιμάροντας τα νύχια του. Όμως, αν αναλογιστούμε το ποσοστό εγκατάλειψης κατά την περίοδο των διακοπών τότε θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση και μάλιστα άμεσα!

Από αυτήν εδώ τη στήλη λοιπόν καλώ όσους μπορούν να βοηθήσουν να φτιάξουμε το κίνημα Pet Friendly Hotel στο οποίο θα κάνουμε το εξής: όποιο ξενοδοχείο θα ήθελε να πιστοποιηθεί ως Pet Friendly θα το βοηθούσαμε να φτιάξει χώρο σε κάποιο σημείο των εγκαταστάσεων του αντάξιο των διαφόρων ξενοδοχείων για σκύλους (και ακόμα καλύτερο) όπου ο τετράποδος φίλος μας θα έμενε κατά τη διάρκεια διακοπών της οικογένειας του.

Άρα και ο φιλαράκος μας θα απολάμβανε χρόνο μαζί μας, βόλτες και παιχνίδια στη θάλασσα, και δεν θα είχε καμία πρόσβαση στο δωμάτιο για να προκαλέσει ζημιές, να “κάνει την ανάγκη του” στο ριχτάρι του καναπέ ή στις κουρτίνες αφού κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα τον αφήναμε στο “δικό του δωμάτιο.” Έτσι, δε θα είχε κανένα άγχος αποχωρισμού αφού η παρουσία μας θα ήταν καθημερινή αλλά και εμείς θα ήμασταν ξέγνοιαστοι ότι δεν “κακοπερνάει.”

Όλα εγώ πια;! Λοιπόν οργανωθείτε εταιρείες, φορείς και λοιποί φιλόζωοι και πάμε να κάνουμε το Καλοκαίρι του 2022 το πιο Pet Friendly Summer Ever!!!

Say Yes …to Pet Friendly Hotels!