10)It’s Grand Marnier Day …Cheers!

Τo 1880 ο Louis Alexander Marnier κάνοντας δοκιμές κατέληξε σε ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί ποτό που συνδύαζε το κονιάκ με τις φρουτώδεις γεύσεις. Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία για να… πετύχει η συνταγή! Το Grand Marnier ήρθε για να εντυπωσιάσει και τα κατάφερε!

λεζάντα: Ο Louis Alexander Marnier

 Ο βοηθός ξεπέρασε τον ειδικό!

Η έμπνευση δεν επισκέπτεται πάντα τον πιο ισχυρό ή όποιον κατέχει ανώτερη θέση. Πολλές φορές μάλιστα δίνει ραντεβού με αυτόν που δικαιωματικά την αξίζει! Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Louis Alexander Marnier που εργαζόταν ως βοηθός του ιδιοκτήτη ενός οινοπνευματοποιείου. Το 1870 ο  Eugène Lapostolle επισκέφθηκε την περιοχή  Κονιάκ, που πήρε το όνομά της από το διάσημο ποτό. Bρέθηκε σε αποστακτήρια και επέστρεψε για να αλλάξει την ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης που του είχε αφήσει ο πατέρας του. Ο Louis Alexander Marnier που ήταν βοηθός τους και γαμπρός του  δοκιμάζοντας τα κονιάκ αποφάσισε να πειραματιστεί με τις γεύσεις. Κατέληξε στον συνδυασμό κονιάκ με πορτοκάλι, καθώς τότε το πορτοκάλι θεωρούνταν εξωτικό φρούτο. Το ποτό του Marnier έκανε θραύση στους κύκλους του Παρισιού και τελικά σε όλο τον κόσμο!

Σήμερα το Grand Marnier θεωρείται ένα εξαιρετικό υλικό για τη δημιουργία διάφορων κοκτέιλ. Ναι, καλά καταλάβατε, θα φτιάξουμε κοκτέιλ με βάση το πιο διάσημο λικέρ!

Cocktail Party!

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε…

 

Θα χρειαστείτε 3 μόνο υλικά:

  • 50 ml κονιάκ
  • 30 ml Grand Marnier
  • 30 ml χυμό λεμονιού

 

Πώς γίνεται:

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με αρκετά παγάκια στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια αδειάζετε το μίγμα σε παγωμένο ποτήρι!

 

Ακόμα ένα;

 

Θα χρειαστείτε και πάλι 3 μόνο υλικά:

  • 50 ml κονιάκ
  • 30 ml Grand Marnier
  • 30 ml χυμό ανανά

 

Πώς γίνεται:

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με αρκετά παγάκια στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια αδειάζετε το μίγμα σε παγωμένο ποτήρι και το στολίζετε με μια φέτα ανανά.

 

Tip

Πειραματιστείτε με βάση το Grand Marnier ! Προσθέστε υλικά που σας αρέσουν και δημιουργήστε τους αγαπημένους σας συνδυασμούς! Εννοείται πως το αγαπημένο σας κοκτέιλ πρέπει να πάρει το όνομά σας! Enjoy!

Της Βένιας Αντωνίου