12)Τι θα κάνω το κατοικίδιό μου στις διακοπές;

Δημήτρης Σαντοριναίος, Κτηνίατρος Α.Π.Θ

Οι χνουδωτοί μας φίλοι αν και αποτελούν ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας, τις περισσότερες φορές δεν είναι δυνατό να μας ακολουθήσουν στις διακοπές μας. Προκειμένου λοιπόν να μην μας κυριεύσει άγχος για το που θα αφήσουμε το κατοικίδιό μας, ας δουμε ποιες λύσεις υπάρχουν…

Λύσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διαβίωση του κατοικιδίου μας αλλά και την προσωπική μας ξεγνοιασιά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.
1. Pet keepers: Μπορούμε εύκολα με τη χρήση του Διαδικτύου να ανακαλύψουμε ποιοι είναι οι ιδιώτες φιλόζω οι οποίοι  έναντι αμοιβής μπορούν να φιλοξενήσουν στον χώρο τους το κατοικίδιό μας, παρέχοντάς του τα απαραίτητα γεύματα, περιπάτους αλλά και αγκαλιές! Οι petkeepers ενδέχεται να μπορούν να αναλάβουν τη φύλαξη και όλων των ειδών κατοικιδίων ζώων.
2. Ξενώνες ή ξενοδοχεία κατοικίδιων: Αντίστοιχα με τα ξενοδοχεία για ανθρώπους υπάρχουν και ξενοδοχεία/πανσιόν για τα κατοικίδιά μας. Εκεί τα ζωάκια μας θα λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα, θα έχουν παρέα αλλα κατοικίδια τα οποία θα φιλοξενούνται εκεί, ενώ οι τιμές συνήθως ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του ζώου μας.

Τέλος, στην περίπτωση αυτή θα ήταν καλό να έχουμε ενημερώσει το κτηνιατρικό βιβλιάριο υγείας αλλά και να έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητοι εμβολιασμοί από τον γιατρό του!

3. Φιλοξενία από κάποιον γνωστό: Αποτελεί μια πολύ καλή λύση ειδικά για στην περίπτωση όπου το κατοικίδιό μας είναι γνώριμο στον γνωστό μας ή ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης κάποιου κατοικιδίου και συνεπώς υπάρχει επαρκής εμπειρία και γνώση για τις ανάγκες ενός κατοικιδίου.

4. Γάτα και σπίτι: Σε περίπτωση που το κατοικίδιο είναι γάτα και οι ημέρες των διακοπών μας είναι λίγες, τότε προκειμένου να μην αναστατώσουμε τη γάτα μας μεταφέροντας τη σε άλλο χώρο, το καλύτερο θα ήταν να διασφαλίσουμε ότι θα δέχεται επίσκεψη από κάποιον για την απαραίτητη αλλαγή της άμμου και την προσθήκη τροφής και νερού.
Διακοπές σημαίνει ξεγνοιασιά… απολαύστε λοιπόν αυτές τις ημέρες ελευθερίας γνωρίζοντας ότι ο μικρός σας φίλος είναι σε ασφαλή χέρια!