3)editorial

Hello SayYessers!!! Πως είμαστε;

Ένας χαμός από Παγκόσμιες ημέρες σήμερα και ας κάνουμε ένα διαφορετικό ενημερωτικό editorial με tip για κάποιες από αυτές!

  • Πρώτη και καλύτερη : Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο). Όσοι από σας έχετε καταφέρει και μετακινήστε στη δουλειά σας ή στις εξόδους σας με πατίνια, ποδήλατα ή με τα πόδια να ξέρετε σας ζηλεύω! Επίσης ζηλεύω και όσους μένουν στο νησί μας, την Ύδρα που τα μόνα οχήματα που θα συναντήσεις είναι το ασθενοφόρο, το πυροσβεστικό και του Δήμου για την Καθαριότητα.

Τip: Επισκεφθείτε αυτή την εποχή την Ύδρα και με ευχαριστείτε αργότερα! Θα την απολαύσετε όσο ποτέ!

  • Ημέρα των Χόμπιτ. Έδώ τι να σας προτείνω παραπάνω από το να δείτε την αγαπημένη ταινία “Χομπιτ” αγκαλιά με έναν κουβά ποπ κορν και να χαλαρώσετε ενώ οι εικόνες σας ταξιδεύουν σε μία μαγική εποχή.
  • Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου. Αγαπημένη μέρα. Βγείτε και ξοδέψτε (με ρέγουλα), σε χαζά πράγματα που υπό  άλλες συνθήκες δε θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε. Εγώ θα έκανα βόλτα στην αγορά μιας και η μέρα είναι για το Ελληνικό Εμπόριο και ότι μου κέντριζε το ενδιαφέρον θα το έπαιρνα. Όμως αν δεν έχεις διάθεση για βόλτες εγώ είμαι εδώ, click here for more
  • Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Μυελογενούς Λευχαιμίας.             Εξετάσεις = Πρόληψη και έγκαιρη καταστολή. Δεν έχουν όλες οι μορφές λευχαιμίας ορατά συμπτώματα γι’αυτό ο συχνός έλεγχος αλλά και η ανησυχία όταν νιώθουμε αδυναμία, κόπωση, έχουμε πρησμένους λεμφαδένες, αιμορραγίες ή πόνο στα οστά, πρέπει να μας οδηγεί γρήγορα στο γιατρό μας για να μας συμβουλεύσει.

Tip : Όχι τα προαναφερόμενα συμπτώματα δεν υποδηλώνουν οπωσδήποτε λευχαιμία για αυτό και ο μόνος αρμόδιος είναι ο γιατρός μας. Προσοχή!!! Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα μην κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα χάσετε τα λογικά σας!!!

  • Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερου. Στον κόσμο μέχρι πρόσφατα είχαν  απομείνει μόλις 2 λευκοί ρινόκεροι, οι οποίοι ήταν θηλυκοί!!! Οι επιστήμονες με τη μέθοδο τεχνητής γονιμοποίηση κατάφεραν να διαιωνίσουν το είδος κατά έντεκα μέλη συνολικά , αλλά το εγχείρημα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο αφού το τελευταίο δείγμα αντλήθηκε το 2018 όπου και πέθανε ο τελευταίος αρσενικός ρινόκερος. Tip: Μιλήστε στα παιδία σας, τα ανίψια σας ή σε όποιο άλλο παιδάκι έχετε στο περιβάλλον σας, προσπαθήστε να τα ευαισθητοποιήσετε σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων. Ενδιαφέρον θα είχε να παρακολουθήσετε μαζί σχετικά ντοκιμαντέρ, όπως αυτό  .

Τα λέμε αύριο και μην ξεχάσεις να κάνεις έστω μία καλή σκέψη σήμερα για κάποιο συνάνθρωπο σου. Θα νιώσεις και εσύ καλά αλλά κάτι μου λέει πως θα το αισθανθεί και αυτός…