10)Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες και η δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασίες στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 20% των ανδρών θα προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του Προστάτη και μια αφορμή για να εστιάσουμε στην πρόληψη, δεδομένου ότι ευτυχώς είναι ιάσιμος!

Η μεσογειακή διατροφή σύμμαχος ενάντια στον καρκίνο του προστάτη

Η διατροφή που χαρακτηρίζεται από την απουσία κορεσμένων λιπαρών, όπως είναι η μεσογειακή δοατροφή, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της εξέλιξης του καρκίνου του προστάτη και της μετάβασής του σε πιο προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Ειδικότερα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρα Justin Gregg, επίκουρο καθηγητή ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ψάρια -βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής- κινδύνευαν λιγότερο ο καρκίνος του προστάτη να αναπτυχθεί ή να προχωρήσει άμεσα.

Η ΙΝΤΕRAMERICAN ενισχύει τον αγώνα της πρόληψης

Η ΙΝΤΕRAMERICAN δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, δεδομένου ότι το 50% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και με μαζικό πληθυσμιακό έλεγχο.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου, η INTERAMERICAN προσφέρει σε προνομιακή τιμή ουρολογικό έλεγχο στις ιδιόκτητες υποδομές της, την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναλόγων προσφορών της εταιρίας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε μορφής καρκίνου.

Η προσφορά προνομιακής τιμής περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο του δείκτη PSA και κλινική εξέταση-εκτίμηση από ιατρό ουρολόγο. Η εκπτωτική δυνατότητα εξέτασης ισχύει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμού επίσκεψης, στις μονάδες υγείας της INTERAMERICAN:

  • Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη): τηλ. 2106475000

  • Medifirst Αμαρουσίου: τηλ. 2111054900

  • Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222.