12)Ήξερες ότι…

Οι τροφές που βλάπτουν τον εγκέφαλο!

Ίσως να το ακούτε για πρώτη φορά, κι όμως έρευνες δείχνουν πως κάποια τρόφιμα δεν ωφελούν καθόλου τον εγκέφαλό μας και μάλιστα θεωρούνται “συνένοχες” για εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Ειδικότερα οι τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ. Επίσης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού -που περιέχει ιδιαίτερα το fast food- συμβάλλει σε προβλήματας μνήμης. Aκόμη, τα τεχνητά γλυκαντικά καλό είναι να μην καταναλώνονται με μέτρο γιατί θεωρούνται επιβλαβή για τον εγκέφαλο.

2 ΘΕΜΑ

Mακριά μαλλιά: 5 τροφές – σύμμαχοί τους!

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι μπορούμε να κάνουμε για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας και να είναι υγιή. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθούν να πραγματοποιήσουμε αυτή την επιθυμία μας!

Αβγά

Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη είναι το δομικό στοιχείο των μαλλιών η κατανάλωση αβγών -που είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης- σίγουρα μας βοηθάει πολύ!

Σπανάκι

Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση και κάνει τα μαλλιά θαμπά και αδύναμα. Το σπανάκι είναι πηγή σιδήρου, οπότε εκτός των άλλων βοηθάει και στο να έχουμε υγιή μακριά μαλλιά.

Ξηροί καρποί

Χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν, ωφελούν τα μαλλιά, καθώς τους χαρίζουν δύναμη και λάμψη. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι πραγματικά υψηλά σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη A. Συμβάλλει στο να παράγει το τριχωτό της κεφαλής το φυσικό έλαιο σμήγματος που διατηρεί και τις ρίζες υγιείς για να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Οπότε έχετε έναν παραπάνω λόγο για να τα εντάξετε στη διατροφή σας!

Eσπεριδοειδή

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που χρειάζεται για την παραγωγή κολλαγόνου. Καταναλώνοντας εσπεριδοειδή, προσλαμβάνουμε τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να αναπτύσσονται γρήγορα τα μαλλιά μας και να διατηρούνται υγιή.