11)Ήξερες ότι…

Τα “αγνωστα” οφέλη του μήλου!

Κάτι -ή μάλλον πολλά- ήξεραν οι παλαιότεροι και βγήκε η φράση “ένα μήλο την ημέρα…”. Τα μήλα είναι ευεργετικά ακόμα και για την αναπνοή μας! Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη όσοι καταναλώνουν τέσσερα μήλα την εβδομάδα, μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες να τους χτυπήσει το άσθμα την πόρτα. Τα μήλα είναι πλούσια σε κερκετίνη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell συμπέραναν ότι η κερκετίνη προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου από τις επιβλαβείς επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, που μπορούν να βλάψουν τη λεπτή εξωτερική επένδυση των νευρώνων και να οδηγήσουν στην εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών. Η κερκετίνη συναντάται σε μεγάλη ποσότητα στη φλούδα των μήλων. Επίσης, τα μήλα χάρη στη βιταμίνη Α και το β- καροτένιο κάνουν καλό στην όρασή μας και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη.

2 ΑΡΘΡΑΚΙ

Βotox ή… μπανάνα;

Τα οφέλη της μπανάνας στο δέρμα μας είναι σημαντικά! Μπορούμε λοιπόν να την αξιοποιήσουμε για να κάνουμε ένα φυσικό botox. Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου. Λόγω της μεγάλης ποσότητας των αντιοξειδωτικών που περιέχει προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και προσφέρει ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:

1/2 μπανάνα

2 κ. σ. γιαούρτι

1 κ. σ. μέλι

Πώς γίνεται:

Λιώνετε την μπανάνα με ένα πηρούνι και ανακατεύετε με το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνετε τη μάσκα για 15′ σε πρόσωπο και λαιμό και στη συνέχεια ξεβγάζετε με άφθονο νερό.