10)Ήξερες ότι…

Το πιο ακριβό κατοικίδιο στον κόσμο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα μοναδικό πρόβατο Τέξελ που ονομάζεται «Double Diamond». Σύμφωνα με το BBC Future, είναι ένα ζώο «μυώδες και γενετικά άρτιο». Τα τέξελ είναι περιζήτητα πρόβατα. Προέρχονται από μία φυλή που ζει στο νησί Τέξελ, ανοικτά της Ολλανδίας και στα τέλη του 2020, τρεις αγρότες το αγόρασαν για αναπαραγωγή στην τιμή των 411.300 ευρώ.

2o THEMA

3 τροφές για περισσότερη ενέργεια

Νιώθετε ότι σας λείπει ενέργεια και θέλετε να βρείτε τρόπο να ανταποκρίνεστε καλύτερα στο καθημερινό σας πρόγραμμα; Υπάρχουν τρεις “εύκολες” τροφές που αν τις εντάξετε στη διατροφή σας θα δείτε αποτελέσματα!

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας, καθώς διαθέτουν σύνθετους υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη Β6. Είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας και αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειάς μας.

Αβγά

Τα αβγά έχουν πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί μια σταθερή πηγή ενέργειας. Η λευκίνη, που είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στα αβγά, διεγείρει την παραγωγή ενέργειας. Ακόμη, τα αβγά είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες βοηθούν τα ένζυμα να εκτελέσουν τους ρόλους τους στη διαδικασία διάσπασης της τροφής για ενέργεια.

Μήλα

Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες, τα μήλα μπορούν να παρέχουν απελευθέρωση ενέργειας. Επιπλέον, σφύζουν από αντιοξειδωτικά, τα οποία επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων και απελευθερώνουν ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.