3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!!

Η λεζάντα της φωτογραφίας είναι :

“Δύο γιοι ενός αλκοολικού πατέρα”

Businessman Eating and Talking with Stock Footage Video (100% Royalty-free) 31737388 | Shutterstock

Ο ένας ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και πέρασε όλη του τη ζωή ως άστεγος – αλκοολικός.

Ο άλλος, κατέληξε πετυχημένος επιχειρηματίας. Ένας άνθρωπος γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες.

Όταν τους ρώτησαν “για ποιο λόγο κάνατε αυτές τις επιλογές στη ζωή σας” και οι δύο απάντησαν “γιατί ο μπαμπάς μας ήταν αλκοολικός”.

Όλα λοιπόν στη ζωή είναι θέμα επιλογών.

Μπορούμε απλά να αφήσουμε το παρελθόν να μας ορίζει ή μπορούμε να τραβήξουμε τη δική μας ρότα.

Λάθη που έχουν κάνει οι γονείς μας, (αλκοολικοί, κλέφτες, τοξικομανείς, ελευθέρων ηθών, κακοί άνθρωποι και πολλά ακόμη), όχι μόνο δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία που ακολουθήσαμε τον στραβό δρόμο αλλά πρέπει να τα κρατάμε φυλαχτό στην καρδιά μας και να πασχίζουμε να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτεροι άνθρωποι από εκείνους.

Όχι γιατί θέλουμε να αποφύγουμε το ρητό “το μήλο κάτω από τη μηλιά” αλλά γιατί πρέπει να αποδείξουμε στον εαυτό μας πως είμαστε καλύτεροι και μας αξίζει η ευκαιρία να φτιάξουμε εμείς τη ζωή μας όπως ακριβώς την έχουμε ονειρευτεί, χωρίς να μας ορίζουν οι επιλογές των γονιών μας.

Αντιδρώ στο “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα” γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να σηκώνει στις πλάτες του τα φορτία και τις αμαρτίες των ανθρώπων που του χάρισαν τη ζωή.

Κατ’ εμέ οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δεν φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο για να έχουν δεύτερη ευκαιρία αυτοί, ώστε να ξεπλύνουν τις “αμαρτίες τους”.

Ο κάθε ένας από μας, που έρχεται στη ζωή, έρχεται ως ένα λευκό χαρτί. Δεν μας οριζουν οι πράξεις των άλλων παρά μόνο οι επιλογές που θα κάνουμε εμείς. Δεν κρινόμαστε, σε όποιο παράδεισο ή κόλαση πιστεύει ο καθένας, συλλογικά αλλά ατομικά.

Tip of the Day: Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από όλα τα στραβά που συμβαίνουν, πάρε τη ζωή στα χέρια σου και γράψε τις δικές σου σελίδες! Η ζωή σου, σου ανήκει! Οι γονείς σου έκαναν τις επιλογές τους και θα κριθούν γι’ αυτές, εσύ δεν έχεις καμία ανάμειξη. Ξεπέρασέ το, σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από το πρόβλημα. Πέτα από πάνω σου τα βάρη που δεν σου ανήκουν και έτσι ανάλαφρος βγες και ζήσε.

Και όταν με το καλό κάνεις τα δικά σου παιδιά, φρόντισε να είσαι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή…