3) Άνοιξε το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων!

Το “Κοινωνικό Κομμωτήριο” του Δήμου Αθηναίων άνοιξε και προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε αστέγους και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σε μια σημαντική κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζοντας το “Κοινωνικό Κομμωτήριο” που βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης).

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δομή που “δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της εταιρίας L’Oréal Hellas και ανταγωνίζεται τόσο σε αισθητική όσο και σε εξοπλισμό ένα σύγχρονο κομμωτήριο”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων. Η L’Oréal Professional Products, εκτός από την κατασκευή και τον εξοπλισμό του κομμωτηρίου, θα παρέχει και τα προϊόντα φροντίδας.

Πρωταγωνιστές… οι εθελοντές!

Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές. Είναι νέοι άνθρωποι που στρέφουν το βλέμμα τους με αγάπη και ενδιαφέρον στους συνανθρώπους τους, θέλοντας να τους φροντίσουν ανιδιοτελώς. Σημαντική είναι η προσφορά του γνωστού κομμωτή Αναστάσιου Σταυρόπουλου, γνωστού ως Anber, που βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων το χρειάζονται και διακρίνεται για το κοινωνικό του έργο.

Στα εγκαίνια έγιναν και τα πρώτα κουρέματα!

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου». Το “παρών” έδωσε ο δημάρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η προέδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη, η γενική διευθύντρια του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της L’Oréal Hellas Μαρία Κοράλη, καθώς και εθελοντές που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, προσφέρθηκαν και οι πρώτες υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας.

Με στόχο την φροντίδα και την αγάπη…

Στόχος όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία, που αποτελεί ένα “συμπληρωματικό βήμα στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης”, είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να μπορέσουν, στα χέρια των έμπειρων κομμωτών, να αισθανθούν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που τους έχει λείψει στην καθημερινή τους ζωή.

Της Βένιας Αντωνίου