13) Ηappy birthday, Mickey Mouse!

O Mickey Mouse έχει γενέθλια σήμερα, 18 Νοεμβρίου. Οι ηλικία δεν έχει σημασία, ειδικά όταν κάποιος παραμένει παιδί όπως ο Mickey, αλλά για την ιστορία γεννήθηκε το 1928. Επομένως κλείνει τα 93 του χρόνια!

Mε αφορμή λοιπόν τα γενέθλιά του ας τον γνωρίσουμε καλύτερα! Ναι, ακόμα και για τον παγκοσμίως διάσημο Mickey Mouse υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε!

-Το όνομά του προέρχεται από ένα ποντίκι που ήταν κατοικίδιο του Walt Disney όταν ήταν παιδί. Ωστόσο, το αρχικό όνομα που είχε επιλεγεί δεν ήταν Mickey αλλά Mortimer.

-H πρώτη φράση που είπε ο Mickey στη ζωή του ήταν “Hot dogs!”.

-Ο Mickey Mouse ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του! Ενώ ήταν παντρεμένος με τη Minnie, έμεναν σε διαφορετικά σπίτια και αυτό το είχε επιβεβαιώσει ο Walt Disney.

-Λέγεται ότι το 2009 ο κριτικός κινηματογράφου Λέοναρντ Μάλτιν ανακάλυψε ένα “χαμένο επειδόδιο” όπου δείχνει τον Mickey Mouse να βάζει τέλος ση ζωή του… Ο ίδιος δεν το έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει.

-Η ταινία “Φαντασία” αποτελεί την πιο δημοφιλή του εμφάνιση.

-Ότι είναι μεγάλος σταρ το ξέρουμε. Ήταν όμως και ο πρώτος καρτούν χαρακτήρας που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

 

Και για το τέλος μιας και πλησιάζουν Χριστούγεννα αφήσαμε το καλύτερο… Ο Mickey Mouse είναι πιο αναγνωρίσιμος ανά τον κόσμο ακόμα και από τον Άγιο Βασίλη!