10) ‘Ηξερες ότι…

Tι είναι το slugging

Κάνει θραύση στο Tik Tok και είναι η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας. Το slugging είναι ουσιαστικά το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Συγκεκριμένα, εφαρμόζετε ένα αποφρακτικό προϊόν με βάση το πετρέλαιο, όπως είναι η βαζελίνη στο δέρμα με σκοπό να “σφραγίσει” τα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει πριν από αυτό. Όταν το δέρμα είναι ξηρό και αφυδατωμένο, το slugging είναι αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με την Δρ. Robinson, η βαζελίνη είναι ένα αποφρακτικό προϊόν που κλειδώνει τα προϊόντα περιποίησης του δέρματός σας, αλλά είναι πολύ σημαντικό τι κλειδώνετε μέσα. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως ο ορός υαλουρονικού οξέος και μια ενυδατική κρέμα με βάση τα πεπτίδια/λιπίδια, πριν την εφαρμογή του slugging στο δέρμα σας. Αρχικά όμως δεν πρέπει να παραμελείτε να πλένετε το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να εφαρμόζετε τα συγκεκριμένα προϊόντα, «κλειδώνοντας» τη δράση τους για όλο το βράδυ χρησιμοποιώντας στο τέλος μια ελαφριά στρώση βαζελίνης.

 

2 θεμα

Τα θρίλερ κάνουν καλό στην υγεία μας

Δεν βλέπετε θρίλερ επειδή σας αγχώνουν, σαν τρομάζουν και γενικότερα θεωρείτε πως σας επηρεάζουν αρνητικά; Ξανασκεφτείτε το!

Σύμφωνα με τον Kurt Oaklee, MA, MFT, ιδρυτή της Oaklee Psychotherapy στο Σαν Φρανσίσκο, η παρένθετη εμπειρία του κοινού με θρίλερ είναι κάτι σαν την πρακτική της θεραπείας έκθεσης. Εκεί, ο θεραπευόμενος παρουσιάζεται με στρεσογόνα μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με σκοπό να μειώσει τον αντίκτυπό του στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι, αφού σκόπιμα εκθέτουμε τον εαυτό μας σε ερεθίσματα που μας προκαλούν άγχος, μαθαίνουμε πώς να το διαχειριζόμαστε στιγμιαία. Κατ’ επέκταση οι ταινίες τρόμου μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριζόμαστε στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας. Γι’ αυτό όταν σας προτείνουν ξανά να παρακολουθήσετε θρίλερ, μην πείτε όχι!