9) Ήξερες ότι…

Τροφές που μειώνουν την όρεξη για φαγητό

Υπάρχουν τροφές που μας ανοίγουν την όρεξη, όπως είναι τα γλυκά και τα αλμυρά σνακ, υπάρχουν όμως και τροφές που περιορίζουν την όρεξη!

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μια καλή επιλογή γιατί αποτελούν πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων όπως είναι το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ο σίδηρος. Επιπλέον, μας χορταίνουν και δεν μας φορτώνουν με θερμίδες. Τα αβγά συγκαταλέγονται στις τροφές που περιορίζουν την όρεξη και μας κρατάνε μακριά από τα πολλά τσιμπολογήματα. Ακόμα, οι σαλάτες, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλοί μας σύμμαχοι. Καλό είναι οι ξηροί καρποί που επιλέγουμε να είναι ανάλατοι. Οι σαλάτες είναι πασπαρτού, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, ταιριάζουν πολύ με ξηρούς καρπούς και αποτελούν πλήρες γεύμα.

Γενικά, οι πρωτεΐνες μας χορταίνουν και επιταχύνουν τον ρυθμό του μεταβολισμού. Οπότε, εκτός από τα αβγά, μπορούμε να επιλέξουμε γιαούρτι, ψάρι και άπαχο κρέας.

 

2 θεμα

Oι γυναίκες δεν είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες

Οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές μας έλεγαν. Ισχύει όμως; ‘Οχι, σύμφωνα με ερευνητές από το University of Michigan. Το επίκεντρο της συγκεκριμένης μελέτης ήταν το ερώτημα «τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικός» και τα ευρήματα είναι ανατρεπτικά.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 142 άνδρες και γυναίκες για 75 ημέρες για να μάθουν περισσότερα για τα καθημερινά τους συναισθήματα.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: μία με κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο και τρεις άλλες με τις γυναίκες να χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές αντισυλληπτικών. Οι ερευνητές εντόπισαν διακυμάνσεις στα συναισθήματα με τρεις διαφορετικούς τρόπους και στη συνέχεια συνέκριναν τα φύλα.

Ελάχιστες έως καθόλου διαφορές παρατηρήθηκαν ανάμεσα στους άνδρες και τις διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα συναισθήματα των ανδρών κυμαίνονται στον ίδιο βαθμό με τα συναισθήματα των γυναικών.