13) Φτιάχνουμε λικέρ ρόδι!

Κική Δρίτσα, παραγωγός αγροτικών προϊόντων

Πλούσιο σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, το ρόδι είναι ένα superfood με υπέροχη γεύση! Το προσθέτουμε σε σαλάτες, σε χυμούς, σε smoothies… Μπορούμε όμως να το απολαύσουμε και ως ποτό! Τι λέτε για ένα λικέρ ρόδι;

Δείτε μια εύκολη συνταγή για λικέρ ρόδι από την Κική Δρίτσα.

Θα χρειαστούμε:

2 ποτήρια ρόδι (σπόροι ροδιού)

1 ποτήρι τσίπουρο

1 ποτήρι καστανή ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

1 βανίλια

 

Πώς γίνεται

-Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 μόνο λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.

-Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 24 ώρες.

-Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το λικέρ ρόδι είναι έτοιμο! Το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το απολαμβάνουμε!

Tip

Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μη βράσει περισσότερο από τρία λεπτά, γιατί θα αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ και αυτό θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Στην υγειά σας!

info

Το ρόδι έχει καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία και ανήκει στην οικογένεια των μούρων που ευδοκιμεί στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τη Μεσόγειο. Ο χυμός του χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Το κόκκινο χρώμα που έχει προέρχεται από φυτικές χρωστικές (πολυφαινόλες).

Ήξερες ότι…

Το ρόδι έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση φαινολών από το κόκκινο κρασί, τα μύρτιλλα και το πορτοκάλι. Επίσης μόνο στο ρόδι βρίσκεται η φαινολική ουσία πουνικαλαγίνη. Ονομάστηκε έτσι από το λατινικό όνομα της ροδιάς που είναι punica και συμβάλλει στην αναχαίτιση της φλεγμονής στα κύτταρα του εγκεφάλου.

 

Της Βένιας Αντωνίου