Και αφού το καλεί η “Eat a red aplle day” ήρθε η ώρα για μια απολαυστική μηλόπιτα!
Θα χρειαστείτε:
3 μήλα
4 αβγά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (150 γρ.)
2 βανίλιες
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα:
– Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τον μισό χυμό λεμονιού και προσθέτετε δυο κουταλιές ζάχαρη, ανακατεύοντας.
-Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το περιχύνετε στο μίγμα σας.
– Βουτυρώνετε μια φόρμα.
– Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό. Χτυπάτε πολύ καλά το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
-Τώρα ρίχνετε τη ζύμη που φτιάξατε πάνω από τα μήλα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Tip
H κανέλα ταιριάζει πολύ με το κόκκινο μήλο. Αν σας αρέσει η γεύση της, προσθέστε τη είτε στο μίγμα είτε στο τέλος πασπαλίστε με λίγη κανέλα τη μηλόπιτα!
Έτοιμη!