8) Ήξερες ότι…

Γιατί παίρνουμε βάρος τον χειμώνα

Σύμφωνα με πολλές μελέτες οι άνθρωποι τον χειμώνα τείνουν να παίρνουν βάρος. Συγκεκριμένα, μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι παίρνουν κατά μέσο όρο μισό κιλό κατά τους πιο δροσερούς μήνες τους έτους.

Γενικά, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε λίγο περισσότερο και να ασκούνται λίγο λιγότερο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα σε σύγκριση με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επιπλέον, το κρύο αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για να ασκηθούμε. Όταν η θερμοκρασία πέφτει, οι άνθρωποι βγαίνουν πιο δύσκολα από το σπίτι τους για να ασκηθούν. Επίσης, η έλλειψη ηλιακού φωτός αναγκάζει τους ανθρώπους να παράγουν περισσότερη μελατονίνη, η οποία ενδέχεται να τους κάνει να νυστάζουν αρκετά και να μην έχουν διάθεση για γυμναστική.

 

2 8ema

 Συνένζυμο Q10: Πού μας ωφελεί

Ακούμε συχνά ότι είναι ωφέλιμο για το δέρμα μας… Τι είναι όμως το συνένζυμο Q10 και γιατί μας κάνει καλό; Βρίσκεται στα κύτταρα και βοηθάει τη σωστή λειτουργία των μιτοχονδρίων και των κυτταρικών διαδικασιών. Η παρουσία του είναι  έντονη σε νεαρές ηλικίες, όμως όσο μεγαλώνουμε μειώνεται. Το συνένζυμο Q10 ή CoQ10 περιέχεται σε προϊόντα περιποίησης και σε συμπληρώματα διατροφής.

Είναι ωφέλιμο τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα, βελτιώνοντας οποιαδήποτε περιοχή έχει ρυτίδες, μειωμένη ελαστικότητα και θαμπή όψη. Ως διατροφικό συμπλήρωμα, συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Το συνένζυμο Q10 διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, επιδιορθώνει τα φθαρμένα κύτταρα, καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος, βοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων και ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας.