3) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης σήμερα και όπως έχει πει και ο Bertrand Russell “Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με τη λάθος εκπαίδευση…”

Γι΄ αυτό και εγώ, εδώ και μήνες σου φωνάζω να εξελίσσεσαι! Να κάνεις πράγματα που αγαπάς και να γίνεσαι όλο και καλύτερος σε αυτά! Η εκπαίδευση δε σταματά ποτέ, δεν έχει όρια και σίγουρα δεν έχει ηλικία.

Θα σε προλάβω και θα συμφωνήσω μαζί σου πως ίσως η παιδεία στη χώρα μας είναι λίιιιιγο απαρχαιωμένη και πως ο τρόπος διδασκαλίας έχει μείνει μερικές δεκάδες χρόνια πίσω. Αυτό κατά τη γνώμη μου συμβαίνει γιατί η ίδια η εκπαίδευση δεν έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τη φυσική επιθυμία ενός μικρού παιδιού στη μάθηση αλλά αντιθέτως το μόνο που απασχολεί μία μεγάλη πλειοψηφία δασκάλων – καθηγητών είναι να βγει απλά η ύλη.

Ωραία, όμως τώρα δεν είσαι πια παιδί. Και αν ως παιδί διδάχτηκες τι να σκέφτεσαι τώρα ήρθε η ώρα ως ενήλικας να μάθεις πώς να σκέφτεσαι. Βγες εκεί έξω και ανακάλυψε χιλιάδες ευκαιρίες μάθησης που σου προσφέρονται σε ιδιωτικές αλλά και δημόσιες δομές και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αν έχεις επιλέξει ένα επάγγελμα που σου αρέσει και αγαπάς, παρακολούθησε σεμινάρια, άκου σχετικά podcast, διάβασε περισσότερα γι’αυτό και γίνε μέλος σε “λέσχες” γύρω από αυτό. Μην ξεχνάς όσο μαθαίνεις εξελίσσεσαι και όσο εξελίσσεσαι ξεχωρίζεις.

Tip of the Day: Ο Nelson Mandela είπε “η μόρφωση είναι το πιο δυνατό όπλο για να αλλάξεις τον κόσμο.” Εγώ σου προτείνω αν σου φάινεται βαρύ να αλλάξεις όλο τον κόσμο, να προσπαθήσεις τουλάχιστον να κάνεις καλύτερο τον “δικό” σου… Η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας. Θυμήσου πως η γνώση είναι δύναμη που αν την κατακτήσεις θα σε συντροφεύει για πάντα και κανείς δεν μπορεί να σου την πάρει πίσω…