12) Ήξερες ότι…

Kλάψτε… είναι πολλά τα οφέλη!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας υπάρχουν τρία είδη δακρύων:  Τα βασικά δάκρυα, τα οποία είναι συνεχώς στα μάτια μας για να λιπαίνονται,  τα αντανακλαστικά δάκρυα που μας προστατεύουν από ερεθιστικούς παράγοντες όπως σκόνη και τα συναισθηματικά δάκρυα που παράγονται από μια αυξημένη συναισθηματική κατάσταση όπως το άγχος. Τα βασικά και τα αντανακλαστικά δάκρυα αποτελούνται κυρίως από νερό. Τα συναισθηματικά δάκρυα όμως, περιέχουν ορμόνες του στρες που το σώμα αποβάλλει με το κλάμα.

Το κλάμα ουσιαστικά αποκαθιστά την ισορροπία. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενεργοποιείται και ο εγκέφαλος απελευθερώνει ωκυτοκίνη προκειμένου να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε. Η συγκράτηση των δακρύων εμποδίζει το σώμα να ηρεμήσει και η μακροχρόνια έκθεση στο στρες αποτελεί παράγοντα για προβλήματα όπως οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη. Οπότε κάθε φορά που θέλουμε να κλάψουμε, πρέπει να αφήνουμε τα δάκρυά μας να κυλήσουν ελεύθερα για να νιώσουμε καλύτερα και για να αποφύγουμε μελλοντικούς κινδύνους για την υγεία μας.

 

2 8ema

To πιο ελκυστικό και το πιο απωθητικό χρώμα στα ρούχα μας!

Σίγουρα έχετε ακούσει για το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο του πάθους και γενικότερα το… φλογερό κόκκινο. Τα παραπάνω δεν είναι μύθος. Αντίθετα όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Μια πρωτοποριακή μελέτη από δύο ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ αποκαλύπτει ότι στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα. Οι ερευνητές Andrew Elliot και Daniela Niesta ανέλυσαν τις απαντήσεις των ανδρών σε μια σειρά από πέντε μελέτες που αφορούσαν φωτογραφίες γυναικών με κόκκινο ή λευκό φόντο και με μπλούζες διαφορετικού χρώματος. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια σε όλα τα πειράματα. Οι άνδρες επιλέγουν τις γυναίκες με το κόκκινο χρώμα ως πιο ελκυστικές. Επίσης, το κόκκινο είναι ένα “δυναμικό” χρώμα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση όποιου το επιλέγει για τα ρούχα του.

Από την άλλη, τόσο στους άνδρες όσο και στος γυναίκες, σύμφωνα με μελέτες, το κίτρινο είναι ένα χρώμα που περισσότερο αποθαρρύνει και απωθεί παρά ενθαρρύνει και έλκει πιθανούς ερωτικούς συντρόφους. Οπότε στο πρώτο ραντεβού καλύτερα να μην επιλέγετε το κίτρινο. Αφήστε το για λίγο αργότερα!