12) Ήξερες ότι…

Mούρα για λαμπερό δέρμα ανεξαρτήτως ηλικίας!

Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην υγιή γήρανση του δέρματος. Επίσης, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και προάγουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Βοηθά στη δόμηση των ιστών του κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα νεανικό. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μούρα δρουν ενάντια στη φλεγμονή.

Στα μούρα περιλαμβάνονται τα εξής: βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα, κράνμπερι, φραμπουάζ, φράουλες, μαύρα, κόκκινα και λευκά μούρα.

Τα μύρτιλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή κολλαγόνου. Ειδικότερα, σταθεροποιεί το κολλαγόνο που έχουμε και συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων.

 

2 8εμα

“Στεγνό Ραντεβού”: η μεγαλύτερη τάση για φέτος

Σύμφωνα με την εφαρμογή γνωριμιών Bumble, το 54% των άγαμων ανθρώπων προσέχουν περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν ραντεβού και αυτό έχει επίσης επηρεάσει τις συνήθειές τους στο ποτό. Έχουμε και λέμε λοιπόν: η νέα τάση στα ραντεβού είναι το… στεγνό ραντεβού. Η πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε απαραίτητα το αλκοόλ για να χαλαρώσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιον στο πρώτο ραντεβού εδώ δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Και πώς θα διώξουμε το άγχος του πρώτου ραντεβού; Η καθηγήτρια ψυχολογίας Abby Goldstein προτείνει να έχουμε «μερικές ιδέες για σημαντικές ερωτήσεις που θέλουμε να μάθουμε για το άλλο άτομο». Επίσης, στα sos είναι να πάμε σε έναν χώρο που δεν σερβίρεται αλκοόλ. Αυτό βέβαια είναι εύκολο στην εποχή της πάνδημίας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι δίνουν ραντεβού σε πάρκα και γενικότερα σε ανοιχτούς χώρους.