Οι τροφές – σύμμαχοι στην αντιμετώπιση του κρύου
Ζεστό τσάι και σούπες… Αυτό το ξέρουμε όλοι. Γνωρίζατε όμως ότι οι μπανάνες και τα αβγά κρατάνε το σώμα μας ζεστό; Πάμε να δούμε ποιες τροφές είναι σύμμαχοί μας την αντιμετώπιση του κρύου.
Το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ διεγείρει τη θερμογένεση και ενισχύει τον μεταβολισμό. Επίσης, τα αβγά και οι σύνθετοι υδατάνθρακες κρατούν το σώμα μας ζεστό. Το ίδιο και οι μπανάνες, οι οποίες περιέχουν βιταμίνη Β και μαγνήσιο, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων. Αυτοί οι αδένες συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Γενικά, τα τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα ριζώδη λαχανικά, όπως είναι τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.
2 8ema