2)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers...!!!

Προφανώς και κάθε πρωί δεν ξυπνάω μέσα στην καλή χαρά, ούτε στο σπίτι μας κάθε πρωί είμαστε σαν διαφήμιση του Βιτάμ να αλείφουμε στωικά φέτες ψωμί με βούτυρο, ενώ όλοι γελάμε γύρω από το τραπέζι φυσώντας ο ένας στον άλλο σύννεφα από αλεύρι.

Όπως όλοι μας έχω και τις κακές μου στιγμές. Έχω όμως μία θεωρία και αυτή προέκυψε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε πριν τρία χρόνια. Όσο χαζό και αν ακουστεί, αυτό το θέμα με την υγεία μου πλέον το αντιλαμβάνομαι ως δώρο, που με ταρακούνησε και με έκανε να βλέπω τα πράγματα απλά και εύκολα… και ξέρεις τι λένε, ό,τι δε λύνεται κόβεται.

Θα ήθελα και από σένα να προσπαθήσεις οι κακές στιγμές σου να μην κρατούν περισσότερο απ΄ όσο πραγματικά το αξίζουν.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πες λοιπόν πως έχεις στην τράπεζα 86.400€ και κάποιος σου έκλεβε 10€.  Τι θα έκανες; Θα ήσουν τόσο αναστατωμένος και απογοητευμένος που θα του χάριζες και τα υπόλοιπα 86.390€; Όχι και στο λέω με μεγάλη βεβαιότητα. Να σε πληροφορήσω λοιπόν πως η μέρα μας έχει 86.400 δευτερόλεπτα, μην επιτρέψεις ποτέ ξανά σε αυτά τα 10” που κρατάει ο θυμός σου να σου καταστρέψουν όλη τη μέρα.

Ξεπέρασέ το και πήγαινε παρακάτω! Μη σπαταλάς το χρόνο σου για μικροπράγματα. Μη χαλάς τη διάθεσή σου και την ψυχολογία σου για χαζομάρες. Δυστυχώς η καθημερινότητά μας είναι ζούγκλα, αν αναλωνόμαστε σε βλακείες, όταν θα προκύψει ένα πραγματικό πρόβλημα δε θα έχουμε την υπομονή και το ψυχικό σθένος να το αντιμετωπίσουμε.

Tip of the Day: Shit happens συνέχεια που λένε και στα χωριά μας. Είναι όμως στο χέρι σου πώς θα το διαχειριστείς. Shit happens λοιπόν και φέρσου αναλόγως: μπορείς να τα πατήσεις, μπορείς να τα αφήσεις να σε παρασύρουν στη δυσοσμία ή μπορείς να πατήσεις το καζανάκι και έτσι απλά να τα προσπεράσεις… Η επιλογή είναι δική σου. Η επιλογή στο τέλος είναι πάντα δική σου… Πράξε σοφά…