Μερικές ίσως, “άβολες” αλήθειες που πρέπει να ακούσεις…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα θέλω να μοιραστούμε μερικές αλήθειες επιβίωσης και με χαρά περιμένω να μου στείλεις μήνυμα και με τις “δικές” σου αλήθειες…

1. Η ευτυχία είναι εκεί που είσαι
τώρα αλλιώς πουθενά

Δεν είναι μια νέα σχέση, δεν είναι μια νέα δουλειά, δεν είναι ένας ολοκληρωμένος στόχος και δεν είναι ένα νέο αυτοκίνητο.
Μέχρι να εγκαταλείψετε την ιδέα ότι η ευτυχία είναι κάπου αλλού, δεν θα είναι ποτέ εκεί που είστε.

2. Η παραίτηση είναι για τους νικητές

Το να ξέρετε πότε να σταματήσετε, να αλλάξετε κατεύθυνση, να αφήσετε μια τοξική κατάσταση, να απαιτήσετε περισσότερα από τη ζωή, να εγκαταλείψετε κάτι που δεν λειτουργεί και να προχωρήσετε παρακάτω, είναι μια πολύ σημαντική ικανότητα που φαίνεται να λείπει από πολλούς ανθρώπους. Όμως πρόσεξε: να μην τα παρατάς στα δύσκολα, να τα παρατάς όταν δεν περνάς καλά και υποφέρει το μέσα σου!

3. Αν ήθελαν, θα το έκαναν

Εάν ασκήσετε πίεση, οι άλλοι θα κάνουν αυτό που θέλετε. Αν αφαιρέσετε την πίεση, θα δείτε τι προτιμούν οι άλλοι να κάνουν. Μη σπαταλάς χρόνο με τους πρώτους, η ζωή σου θα γίνει πολύ καλύτερη αν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είστε στο ίδιο μήκος κύματος.
Άφησε τους άλλους να φύγουν και προχώρα με αυτούς που θέλουν.

4. Αυτοπεποίθηση

Ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή μας είναι αυτό που παρατηρούν πρώτα οι άλλοι σε εμάς, και είναι επίσης αυτό που παρατηρούμε και εμείς με τη σειρά μας στους άλλους ανθρώπους.
Να έχεις αυτοπεποίθηση ώστε να δείχνεις όμορφος μέσα και έξω και να νιώθεις σιγουριά για τον εαυτό σου.

5. Ρίσκαρε

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη είναι επειδή το ανασφαλές εγώ τους, τους εμποδίζει να αναλάβουν την ευθύνη για τις δικές τους χαζομάρες, τα δικά τους τοξικά χαρακτηριστικά και τα δικά τους λάθη.
Πρέπει να διακινδυνεύσεις την απόρριψη για να γίνεις αποδεκτός.
Πρέπει να ρισκάρεις μια ραγισμένη καρδιά για να αγαπήσεις.

6. Αγάπα τον εαυτό σου

Δεν υπάρχει κανένα είδος στοργής που μπορεί να καλύψει το κενό σε ένα άτομο που δεν αγαπά εκείνο πρώτα τον εαυτό του.
Δεν υπάρχει πραγματική ασφάλεια και ευτυχία με το να προσκολληθείτε σε ένα άλλο άτομο. Μέχρι να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας, δεν θα πάρετε υγιείς αποφάσεις πρώτα για τον εαυτό σας και ούτε φυσικά για κάποιον άλλο.

7. Δεν είναι δουλειά σου να διορθώνεις κατεστραμμένους ανθρώπους

Η ευθύνη σας να βοηθήσετε κάποιον δεν θα υπερβαίνει ποτέ την ευθύνη του να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του.
Όμως, αξίζει να αναρωτηθείς γιατί είχες τόσο έντονη έλξη σε κάποιον που χρειαζόταν τόσο απεγνωσμένα «διόρθωση» εξαρχής. Συχνά, οι δικές μας τοξικές προσκολλήσεις είναι σημάδια και λένε μια ιστορία για ένα θέμα που έχουμε καλά κρυμμένο μέσα μας.

Tip of the Day: O Oscar Wilde πολύ σοφά είπε: “Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.” Μάθε τον εαυτό σου, αγκάλιασέ τον και δούλεψε μαζί του. Θα εκπλαγείς από τις δυνατότητές σου και τις πτυχές του εαυτού σου που ακόμα παραμένουν κάπου κρυφές και περιμένουν υπομονετικά να τις ανακαλύψεις…