Tips για να κάνετε το σαλόνι σας μεγαλύτερο!

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν δύο χώροι έχουν ίδια τετραγωνικά δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο ευρύχωροι!

Συχνά θέλουμε το σαλόνι μας να φαίνεται μεγαλύτερο και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να μεγαλώσει… στα μάτια μας και να είναι πιο άνετο. Υπάρχουν κάποια tips για να το πετύχουμε!

Ξεκινάμε με… αφαίρεση!

Όσο κι αν δεν σας φαίνεται εύκολο, καθώς δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι όχι, είναι πάρα πολύ βασικό βήμα: αφαιρέστε από το σαλόνι σας ό,τι είναι περιττό! Έπιπλα που δεν χρησιμοποιείτε, διακοσμητικά και φωτιστικά που πιάνουν χώρο ενώ δεν σας αρέσουν πια… ξεφορτωθείτε τα έτσι απλά!

Προσοχή στο χρώμα!

Το λευκό και τα παλ χρώματα είναι ιδανικά για να “ανοίξουν” τον χώρο σας. Αποφύγετε τα σκούρα, μουντά χρώματα τόσο στα έπιπλα όσο και στους τοίχους. Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα περιοριστείτε σε έναν τοίχο ή σε ένα έπιπλο π.χ. μία πολυθρόνα.

Φως, το θαυματουργό!

Όταν το σαλόνι σας είναι σκοτεινό δείχνει πιο μικρό. Οπότε, ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος. Αρχικά, αφήστε το φυσικό φως να εισέρχεται στον χώρο από τα παράθυρα ανεμπόδιστα. Οι κουρτίνες να είναι αέρινες, όχι βαριές και σίγουρα όχι σκουρόχρωμες. Σποτάκια και καλαίσθητα φωτιστικά -που δεν χρειάζεται να είναι ογκώδη- θα αναβαθμίσουν αισθητικά το σαλόνι, φωτίζοντάς το.

Kαθρέφτη καθρεφτάκη μου

Θα έχετε ακούσει ότι οι καθρέφτες μεγαλώνουν τον χώρο. Μπορείτε να βάλετε στο σαλόνι σας έναν μεγάλο καθρέφτη ή μικρότερους -σε ποικιλία μεγεθών- δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σχέδιο σε έναν τοίχο σας. Ακόμα, μπορείτε σε ένα ιδιαίτερο κάδρο να βάλετε καθρέφτη αντί για πίνακα ζωγραφικής.

Όλα στη θέση τους!

Όση προσοχή και αν δώσετε στα παραπάνω, αν το σαλόνι σας είναι μονίμως ακατάστατο με πολλά πράγματα αφημένα εδώ κι εκεί, το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει. Τακτοποιήστε τα αντικείμενα -φροντίστε να είναι όσα πραγματικά χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας, αξιοποιώντας τους αποθηκευτικούς χώρους- και η διαφορά θα είναι αισθητή!