Χρύσα Αργυρούλη: Οδηγώντας προς την επιτυχία!

Η Χρύσα Αργυρούλη είναι η μοναδική γυναίκα οδηγός στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας τα τελευταία εφτά χρόνια, ενώ είναι και ιδιοκτήτρια δύο λεωφορείων μαζί με την οικογένειά της.

 

Eίναι στο DNA της…

Ο παππούς της, ο πατέρας της και ο αδερφός της είναι επίσης οδηγοί – ιδιοκτήτες λεωφορείων κι έτσι θυμάται ότι από πολύ μικρή ηλικία “οι περισσότερες συζητήσεις μέσα στην οικογένεια ήταν για λεωφορεία… Ήμουν από μικρή κοντά στον πατέρα μου, σε δρομολόγια, σε συνεργεία… θεωρώ πως πραγματικά δεν θα μπορούσα να γίνω κάτι άλλο εκτός από οδηγός!”. Η Χρύσα ήξερε από τα παιδικά της χρόνια τι ήθελε να κάνει όταν μεγαλώσει και ο πατέρας της ήταν πάντα δίπλα της: “Όταν ξεκίνησα είχα μεγάλη στήριξη από τον πατέρα μου και μεγάλη ενθάρρυνση, κάτι πολύ σημαντικό στα πρώτα μου βήματα!”.

Η αγάπη δίνει δύναμη!

Όσο για τους συναδέλφους της -που είναι όλοι άνδρες!- η Χρύσα έχει να πει τα καλύτερα καθώς “από τις πρώτες μέρες με καλοδέχτηκαν όλοι, ο κόσμος και οι συνάδελφοί μου, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ο κόσμος, όπως επισημαίνει, έχει εξοικειωθεί με την εικόνα μιας γυναίκας οδηγού λεωφορείου και της δίνει δύναμη να συνεχίσει δυναμικά: “Παίρνω πραγματικά πολλή αγάπη από τον κόσμο, με ξέρουν πλέον με το μικρό μου όνομα, χαίρονται όταν με συναντούν, μου δίνουν συγχαρητήρια που επέλεξα να ακολουθήσω το όνειρό μου… Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει αρκετές δυσκολίες, είναι σαν μια καθημερινή δοκιμασία, σαν μια περιπέτεια!”.

Υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία επαγγέλματα; Η Χρύσα Αργυρούλη πιστεύει πως “όλα τα επαγγέλματα είναι για όλους”. Η Χρύσα κάνει κάτι που αγαπάει πολύ και αυτό αναγνωρίζεται! Έχει πολλά περιστατικά που θυμάται και την κάνουν να χαμογελάει… “Το καλύτερο που θυμάμαι είναι πριν από δύο περίπου χρόνια όταν έκανα δρομολόγιο προς Αθήνα, φτάνοντας στο ΚΤΕΛ Λιοσίων μία επιβάτιδα σηκώθηκε και είπε δυνατά πως κάνει αυτή τη διαδρομή 20 χρόνια και αυτό ήταν το ταξίδι της ζωής της συγχαίροντάς με! Τότε όλοι άρχισαν να χειροκροτούν και να μου δίνουν συγχαρητήρια και με έκαναν να συγκινηθώ πολύ!”.

Η συμβουλή της Χρύσας προς τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα είναι “να κάνουν όλες αυτό που τους αρέσει και αγαπάνε, χωρίς να ακούνε κανέναν! Να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!”.

 

kearlife.com