Τροφή για σκέψη: 3 φράσεις – μαθήματα ζωής από τον Κομφούκιο

Καλημέρα SayYesser!!

Επειδή τις προηγούμενες μέρες σου μίλησα αρκετά για τον “μαγικό” αριθμό 3, είπα να κλείσω την εβδομάδα μιλώντας σου για 3 φράσεις του Κομφούκιου που θεωρώ πως είναι σημαντικά μαθήματα για τη ζωή μας. Τι λες; Να φιλοσοφήσουμε… λιγάκι;

“Δεν έχει σημασία πόσο αργά πηγαίνεις, αρκεί να μη σταματάς”

Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου φράσεις γιατί η επιμονή είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Σημασία έχει να μη σταματάς! Να μην τα παρατάς! Να μην ξεφεύγεις από τον στόχο σου! Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά και οι προτροπές που σου έκανα είναι τρεις!

“Μην έχεις φίλους που δεν είναι ίσοι με τον εαυτό σου”

Ουσιαστικά είσαι ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο σου. Επομένως να επιλέγεις έξυπνα! Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας εμπνέουν να γινόμαστε καλύτεροι και να εξελισσόμαστε.

“Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος πρέπει να αλλάζει συχνά”

Να μη φοβάσαι την αλλαγή, την εξέλιξη, το διαφορετικό. Ό,τι πιστεύεις ότι έχει βαλτώσει και δεν σε βοηθάει να πας παρακάτω, άλλαξέ το, προσάρμοσέ το στις ανάγκες και τα θέλω σου. Προτίμησε τη ροή από τη στασιμότητα.

Tip of the Day: Επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο και καλό είναι να υπάρχει λίγη τροφή για σκέψη και έμπνευση… αφήνω αυτό εδώ:

“Όταν έρθει η ευημερία, μην τη χρησιμοποιήσεις όλη.” – Κομφούκιος