Design από… άλλο πλανήτη!

Υπάρχουν ορισμένα σπίτια των οποίων η αρχιτεκτονική ξεφεύγει πάρα πολύ από το συνηθισμένο…

Κάναμε μια βόλτα στον κόσμο και βρήκαμε μερικά από τα πιο παράξενα σπίτια.
Θα έμενες σε κάποιο από τα παρακάτω;

Τσεχία – Το σπίτι που χορεύει

Ο δημιουργός του πρωτότυπου κτιρίου, Frank Gehry, το ονόμασε “Fred and Ginger”. Έμπνευσή του ήταν το χορευτικό δίδυμο Fred Astaire και Ginger Rogers. Πράγματι το κτίριο μοιάζει με χορευτικό ζευγάρι.

Αυστρία – Το ανάποδο σπίτι

Το πρωτότυπο κτίριο είναι δημιούργημα δύο Πολωνών αρχιτεκτόνων, των Irek Glowacki και Marek Rozanski. Είναι ανάποδο και κερδίζει όλα τα βλέμματα… φυσικά έγινε αξιοθέατο της περιοχής.

Μεξικό – Το σπίτι κοχύλι

Πολύ ιδιαίτερο, σίγουρα τραβάει την προσοχή μας, αλλά κάποιοι είχαν την επιθυμία να κατοικήσουν σε ένα κοχύλι. Σχεδιάστηκε για ανθρώπους που αγαπούν τη θαλάσσια ζωή. Βρίσκεται στο Μεξικό και δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Senosiain Arquitectos για ένα ζευγάρι.

Gingerbread House – Φλόριντα

Αν σας αρέσει το ροζ και τα παραμύθια αυτό το κουκλίστικο σπίτι φτιάχτηκε για εσάς. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στη Φλόριντα, αλλά μπορείτε να πάρετε ιδέες και έμπνευση για το δικό σας…

Kάτι απλό και απέριττο… Το σπίτι στον βράχο!

Θέλετε ένα σπίτι στη θάλασσα ή μέσα στη θάλασσα; Πώς σας φαίνεται ένα μικρό εξοχικό πάνω σε βράχο; Αυτό το σπίτι είναι χτισμένο στον ποταμό Ντρίνα στη δυτική Σερβία, κυριολεκτικά πάνω σε έναν βράχο. Χτίστηκε από μια ομάδα νεαρών αντρών το 1968, οι οποίοι θεώρησαν ότι βρήκαν την ιδανική τοποθεσία για εξοχικό.