Δεν χρειάζεται να με καταλάβετε, αρκούμαι και στο να μην με ενοχλείτε…

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή μας, κάπου μεταξύ της πρώτης γουλιάς καφέ το πρωί και της τελευταίας σελίδας ενός καλού βιβλίου το βράδυ, όπου συνειδητοποιούμε μια μεγάλη αλήθεια: δεν μας νοιάζει να μας καταλαβαίνουν, αρκεί να μην μας ενοχλούν. Φτιάξε καφέ λοιπόν και έλα να αναλύσουμε την τέχνη του να είσαι άνετος στο δικό σου σύμπαν χωρίς περιττές παρεμβάσεις.

Το Συμπαντικό Όριο: Μην Ενοχλείτε και Η Αξία της Ενδοσκόπησης
Ας το παραδεχτούμε: η ενδοσκόπηση είναι υπερεκτιμημένη. Το να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα ή να αναλύουμε τις επιλογές μας δεν είναι τίποτα μπροστά στην ηρεμία του να απολαμβάνουμε τον καφέ μας χωρίς διακοπές. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση σνακ, το άραγμα στον καναπέ και το binge-watching (μαραθώνιος παρακολούθησης), αγαπημένων σειρών.

Η Τεχνική του «Εγώ-Χρόνος»
Ο εγώ-χρόνος είναι ένας θεσμός που πρέπει να διαφυλαχθεί. Οι διακοπές στη μέση της αγαπημένης μας δραστηριότητας μπορούν να μας οδηγήσουν σε έκτακτες καταστάσεις εκνευρισμού. Αν κάποιος θέλει να συζητήσει για το νόημα της ζωής ή να μας εξηγήσει κάτι που, μεταξύ μας, είναι απόλυτα περιττό, ας περιμένει την κατάλληλη στιγμή. (Ποτέ.) Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον χρόνο μου και πώς θέλω να τον διαθέσω.

Το Κοινωνικό Πείραμα της Μοναξιάς
Κάποιοι λένε ότι η μοναξιά είναι η χειρότερη τιμωρία. Αυτοί οι κάποιοι προφανώς δεν έχουν βιώσει την ηρεμία του να είσαι μόνος με τις σκέψεις σου (ή με τον σκύλο σου, ο οποίος απλά σε αγαπάει και δεν σε κρίνει ποτέ). Η μοναξιά είναι μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε χωρίς ενοχλήσεις. Όπως το να κοιτάμε το ταβάνι και να αναρωτιόμαστε αν χρειαζόμαστε καινούργιο χρώμα στους τοίχους.

Η Απατηλή Έννοια της Κατανόησης
Τι σημαίνει πραγματικά να σε καταλαβαίνουν; Να ξέρουν τι σκέφτεσαι πριν το πεις; Να συμφωνούν με κάθε σου λέξη; Πόσο βαρετό! Αν όλοι μας καταλάβαιναν απόλυτα, θα χάναμε τη μαγεία των παρεξηγήσεων, των άβολων σιωπών και των αμήχανων χαμόγελων. Η ομορφιά της ανθρώπινης σχέσης είναι η ατέλειά της. Άσε που, αν δεν σε καταλαβαίνουν, είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να σε αλλάξουν.

Το Ζεν του Μην Ενοχλείς
Στην τελική, το να μην μας ενοχλούν είναι μια μορφή τέχνης. Είναι η απόλυτη κατάσταση ζεν, όπου μπορούμε να είμαστε εμείς, με όλα μας τα παράξενα και υπέροχα χαρακτηριστικά, χωρίς την πίεση να εξηγηθούμε ή να δικαιολογηθούμε.

Tip of the Day: Έτσι απλά αγαπημένε SayΥesser, αγκάλιασε την τέχνη του “Μην Ενοχλείς” και βρες τη χαρά στο να είσαι μόνος με τον εαυτό σου, χωρίς να χρειάζεται να απολογείσαι. Στο τέλος της ημέρας, το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να σου προσφέρεις είναι η ελευθερία να είσαι εσύ. Χωρίς εξηγήσεις. Χωρίς ενοχλήσεις.

“Αν η ευτυχία ήταν δωμάτιο, θα είχε μια πινακίδα στην πόρτα που να γράφει: ‘Μην Ενοχλείτε!!!’ Δεν χρειάζεται να με καταλάβετε, αρκούμαι και στο να μην με ενοχλείτε.”