7)Vanilla Ice Cream Day

Οι δύο πιο κλασικές γεύσεις παγωτού είναι η βανίλια και η σοκολάτα. Σήμερα γιορτάζει η βανίλια και θα… ασχοληθούμε με αυτήν!

Και επειδή το DIY δεν είναι τάση αλλά φιλοσοφία, θα φτιάξουμε μόνοι μας το αυθεντικό παγωτό βανίλια, ακολουθώντας την κλασική και αγαπημένη συνταγή και θα το απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας… μην είστε μονοφαγάδες!

Η συνταγή που θα ακολουθήσουμε είναι εύκολη, καθώς περιλαμβάνει 4 μόνο υλικά και δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή. Ακόμα και όσοι βρίσκουν τη βανίλια… συνηθισμένη, θα δοκιμάσουν και θα αλλάξουν γνώμη από την πρώτη κουταλιά!

Θα χρειαστείτε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί φυτική σαντιγί

2 βανίλιες (σε σκόνη)

 

Πώς γίνεται:

Βάζετε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτη. Σε περίπου 5 λεπτά θα είναι έτοιμη!  Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα, καθώς και τις βανίλιες.  Συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα για 10 λεπτά ακόμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ, μην αγχώνεστε! Βάλτε τα υλικά σε μπολ και χτυπήστε τα πολύ καλά με μεγάλο κουτάλι. Θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο για να ομογενοποιηθεί το μίγμα, αλλά το ‘χετε!

 

Όταν το μίγμα σας είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο όπου θα το αφήσετε για τουλάχιστον μία ώρα.

Αφού κρυώσει καλά, βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το μεταφέρετε ξανά στο μίξερ για να το χτυπήσετε για άλλα 10 λεπτά. Η τελειότητα θέλει τον χρόνο της!

Βάζετε τώρα το μίγμα στην κατάψυξη και το αφήνετε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Το παγωτό σας είναι έτοιμο!

Τip

Μήπως θέλετε και σαντιγί; Σε δύο λεπτά θα είναι έτοιμη! Αν δεν έχετε μίξερ θα χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με καπάκι! Θα χτυπήσετε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (πρέπει να την έχετε αφήσει για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, ώστε να είναι κρύα).

Βάζετε την κρέμα στο βαζάκι, το κλείνετε καλά και χτυπάτε!