14)Ήξερες ότι…

Γιατί πρέπει και οι άνδρες να φοράνε ενυδατική κρέμα

Οι ανάγκες της επιδερμίδας των ανδρών για σωστό καθαρισμό, ενυδάτωση και θρέψη δεν πρέπει πλέον να παραμελούνται! Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, η επιδερμίδα τους παρουσιάζει συχνά αυξημένα επίπεδα σμήγματος, γεγονός που οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συγκριτικά με τις γυναίκες.

Η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, η πολύωρη έκθεση σε οθόνες είναι παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα και των δύο φύλων. Και κάτι ακόμα: οι άνδρες δεν έχουν free pass στη “νεανική και όμορφη επιδερμίδα forever”… πρέπει κι εκείνοι να προσπαθήσουν!

Επιλέξτε σωστά!

Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι άνδρες όταν επιλέγουν ενυδατική κρέμα… είναι ότι δεν την επιλέγουν! Παίρνουν στα γρήγορα ό,τι βρουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά από μικρό χρονικό διάστημα να σταματούν τη χρήση ενυδατικής. Τι λένε συνήθως γι’ αυτό; Ότι αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα τους. Και έχουν δίκιο! Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσέχουν όταν επιλέγουν ενυδατική κρέμα είναι να έχει ελαφριά σύνθεση και να μην αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να επιλέγουν μια ενυδατική κρέμα που τους αφήνει την αίσθηση της αναζωογόνησης!

Ο θόρυβος από οχήματα και τρένα αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας

Η συχνή και μακρόχρονη έκθεση των ανθρώπων στους θορύβους από την κυκλοφορία των οχημάτων και των τρένων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα  επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μανουέλα Καντουάρια του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, αφού ανέλυσαν στοιχεία για περίπου δύο εκατομμύρια άτομα άνω των 60 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου άνοιας με τον τόπο κατοικίας και την εγγύτητά της σε μεγάλο δρόμο ή σε σιδηροδρομική γραμμή.