11) Ήξερες ότι…

 

Η Σάλμα Χάγιεκ φτιάχνει μάσκες μαλλιών από αβοκάντο και μαγιονέζα!

Η Σάλμα Χάγιεκ έχει λαμπερά και υγιή μαλλιά. Ένα από τα “μυστικά ” της είναι οι σπιτικές μάσκες μαλλιών που φτιάχνει από υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα της. Επειδή τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά μέσω του λογαριασμού της στο instagram προτείνει και στους ακολούθους της να φτιάξουν αντίστοιχες μάσκες. Συγκεκριμένα, η διάσημη ηθοποιός χρησιμοποιεί αβοκάντο που προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και χαρίζει λάμψη. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από αβοκάντο και να την απλώσετε στα μαλλιά σας. Επίσης, η Σάλμα Χάγιεκ προτείνει τη χρήση μαγιονέζας ως μάσκας μαλλιών επειδή μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων pH των μαλλιών. Κάτι ακόμα που συνηθίζει να κάνει είναι να ξεπλένει τα μαλλιά της με μηλόξυδο.

 

δευτερο αρθρο

H μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο είναι… πολική!

Η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο, δεν είναι η Σαχάραόπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά η Ανταρκτική. Και στην ουσία πρόκειται για μια πολική έρημο. Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν την τάση να συσχετίζουν την ιδέα των ερήμων με αμμώδη, άγονα μέρη, οι έρημοι ορίζονται στην πραγματικότητα ως περιοχές όπου σημειώνονται βροχές λιγότερο από 4 εκατοστά το χρόνο, σύμφωνα με το National Geographic. Με βάση το παραπάνω, λοιπόν, η ήπειρος της Ανταρκτικής αποτελεί μια μεγάλη παγωμένη έρημο.

Αν και η ήπειρος καλύπτεται κατά 98% από πάγο, που φαίνεται ότι πρέπει να θεωρείται νερό, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο West Texas A&M οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που ο πάγος παραμένει παγωμένος ακόμη και το καλοκαίρι και οι ψυχρές θερμοκρασίες παγώνουν τους υδρατμούς έξω από τον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το νερό δεν είναι διαθέσιμο ως υγρό για να διατηρήσει τη ζωή! Τα ζώα που βρίσκουν καταφύγιο στην παγωμένη έρημο είναι θαλάσσια ζώα που προμηθεύονται την τροφή τους στο νερό που περιβάλλει τις ακτές της ηπείρου. Αυτά είναι κυρίως οι πιγκουίνοι, οι φώκιες και κάποια είδη πτηνών.