7) Ήξερες ότι…

Πόσο αλάτι πρέπει να καταναλώνουμε

Σύμφωνα με τους οργανισμούς υγείας οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ αλάτι σε καθημερινή βάση. Η υπερκατανάλωση νατρίου -που περιέχει το αλάτι- έχει επιπτώσεις στην υγεία μας. Μπορεί για παράδειγμα να συμβάλλει στη σκλήρυνση των αρτηριών και σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ωστόσο, το νάτριο είναι χρήσιμο στον οργανισμό μας, με μέτρο. Ειδικότερα, το νάτριο κάνει το σώμα σας να συγκρατεί το νερό, προλαμβάνοντας ως έναν βαθμό την αφυδάτωση.

Ο American Heart Association συνιστά περίπου 1.500 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί περίπου σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Είναι μια ασφαλής ποσότητα για ενήλικα άτομα, ακόμα και για όσους  με υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing.

Αναφορικά με τα άτομα ηλικίας 51 έως 70 ετών, η συνιστώμενη ποσότητα είναι τα 1.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα, ενώ όσοι είναι πάνω από 70 ετών καλό είναι να μην καταναλώνουν περισσότερα από 1.200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.

 

2 θεμα

Γιατί τα brazilian nuts είναι περιζήτητα

Τα καρύδια Βραζιλίας τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει έδαφος χάρη  στις πολλές ευεργετικών ιδιοτήτες που τους αποδίδονται.

Το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει τα καρύδια Βραζιλίας να ξεχωρίζουν είναι η περιεκτικότητά τους σε σελήνιο. Το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο σχετίζεται με την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, την αντιοξειδωτική δράση, ενώ συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι τόσο πλούσια πηγή σεληνίου, που αρκεί μόνο ένα τεμάχιο για να καλύψει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού!

Επιπλέον, περιέχουν φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, θειαμίνη και βιταμίνη Ε.