10) Ήξερες ότι…

Γιατί δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου μόλις ξυπνάς!

Σηκώνεστε από το κρεβάτι σας και πρέπει να το στρώσετε αλλά βαριέστε. Μετά τον ύπνο θέλετε να πάρετε τον χρόνο σας και η επιστήμη συμφωνεί μαζί σας. Δεν πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε αλλά το σωστό είναι να περιμένετε για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κάνετε.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη μόλις ξυπνάτε το πρωί καλό είναι να τραβήξετε το πάπλωμά σας και να περιμένετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν στρώσετε το κρεβάτι.

Έτσι, θα δώσετε στο στρώμα και στα σεντόνια σας την ευκαιρία να αναπνεύσουν και να απαλλαγούν από τη θερμότητα του σώματός σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ακάρεα σκόνης έλκονται από τον ζεστό χώρο στον οποίο κοιμηθήκατε.

Οπότε, απομακρύνετε το πάπλωμα και ανοίξτε το παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος, ετοιμάστε το πρωινό σας και αργότερα στρώστε το κρεβάτι σας.

 

2 uema

Πιπέρι Καμπότζης: Το πρώτο ΠΓΕ τρίτης χώρας που προστατεύεται στην ΕΕ

Για πρώτη φορά, ένα προϊόν με γεωγραφική ένδειξη τρίτης χώρας, το “Kampot Pepper”, προστατεύεται στην ΕΕ βάσει του νόμου της Γενεύης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε την καταχώριση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα την προστασία αυτού του ονόματος στην ΕΕ.

Το όνομα, μαζί με τη γαλλική έκδοση «Poivre de Kampot» προστατεύεται ήδη στην ΕΕ ως προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) και υποδηλώνει πιπέρι που παράγεται στη νότια Καμπότζη. Με το συγκεκριμένο όνομα καλύπτονται τέσσερα είδη πιπεριάς, ανάλογα με την εποχή της συγκομιδής και την επεξεργασία τους: πράσινο, μαύρο, κόκκινο και λευκό πιπέρι.