9) Ήξερες ότι…

‘Ερευνα: Πώς επηρεάζει η vegan διατροφή την ανάπτυξη των παιδιών

Τα παιδιά που ακολουθούν vegan διατροφή είναι λίγο πιο κοντά και με πιο αδύναμα οστά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 10 ετών που ακολουθούσαν φυτικές διατροφές ήταν κατά μέσο όρο τρία εκατοστά πιο κοντά από εκείνα που η διατροφή τους περιλάμβανε και κρέας. Επιπλέον, τα οστά τους ήταν μικρότερα και λιγότερο δυνατά.

Η μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας Great Ormond Street του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου αναφέρει ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους των χορτοφαγικών διατροφών και ότι τα παιδιά που τις ακολουθούν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και D, προκειμένου να μειώσουν τις ενδεχόμενες μακροχρόνιες συνέπειες που έχει για την υγεία η vegan διατροφή κατά την ανάπτυξή τους.

 

 

2 θεμα

Τι είναι τα φυτοκεραμίδια και πώς ωφελούν την επιδερμίδα

Όσο χειμωνιάζει και οι θερμοκρασίες πέφτουν, η επιδερμίδα αφυδατώνεται πιο εύκολα. Τα κεραμίδια είναι λιπίδια που βρίσκονται στο δέρμα μας και συμβάλλουν στη δημιουργία του δερματικού φραγμού, προστατεύοντας από την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Ειδικότερα, βρίσκονται κυρίως στην κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Τα κεραμίδια ενεργοποιούν τη φυσική ανανέωση του δέρματος.

Μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία της επιδερμίδας μας με φυτοκεραμίδια, που είναι βιοδραστικά και θρέφουν το δέρμα.

Σύμφωνα με μελέτες τα φυτοκεραμίδια προσφέρουν σημαντική ενυδάτωση και προλαμβάνουν την ξηρότητα, ενώ συνεισφέρουν στην ανάπλαση του δέρματος. Βοηθούν ιδιαίτερα το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα, που έχει χαμηλό ποσοστό κεραμιδίων, να ανακτήσει τη λάμψη του και να βελτιώσει σημαντικά την όψη του.