2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!!

Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως τις ωραίες παιδικές ταινίες και ειδικά αυτές που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη τις κυνηγάω με μανία! Λοιπόν η Disney έκανε και πάλι το θαύμα της και ονομάζεται “Εncanto, ένας κόσμος μαγικός”. Και ήταν πραγματικά μαγική ταινία!!!

Πρωταγωνίστρια είναι η μικρή Μaribel που ανήκει σε μία κάπως ξεχωριστή, μάλλον μαγική οικογένεια που ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, τους Μadrigal. Οι Μadrigal λοιπόν, με τη βοήθεια της φλόγας ενός μαγικού κεριού και του μαγεμένου σπιτιού τους την Casita, ζουν ευτυχισμένοι σε ένα φανταστικό μέρος το Εncanto.

Κάθε παιδί της οικογένειας, γύρω στην ηλικία των 5 ετών, μέσα από μία εορταστική τελετή μαθαίνει ποιο είναι το δικό του χάρισμα. Το κάθε παιδί ανεβαίνει τη μαγική σκάλα και μία μαγεμένη πόρτα εμφανίζεται μπροστά του που του αποκαλύπτει το χάρισμα που διαθέτει. Όταν ήρθε η ώρα της Μaribel η πόρτα αυτή εξαφανίστηκε και όλοι υπέθεσαν πως η μικρούλα δεν είχε κανένα χάρισμα. Αυτό έκανε τη γιαγιά της Abuela, αρχηγό της οικογένειας, να την αντιμετωπίζει δυστυχώς με καχυποψία και απογοήτευση, αφού ήταν η μόνη χωρίς χάρισμα και δεν κατάφερε να κάνει την οικογένειά της περηφανη. Όμως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, τότε η μαγεία που κρύβει μέσα μας ο καθένας έρχεται στην επιφάνεια και σώζει την κατάσταση.

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε και όπως συνηθίζουμε να λέμε μέσα από αυτή τη στήλη, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μαγεία και το δικό του χάρισμα, απλά πρέπει να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να το ανακαλύψει… Αυτό έκανε και η μικρή Μaribel, το δικό της χάρισμα στο τέλος ήταν η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για εκείνη και την οικογένειά της…

Υπέροχη ταινία, με απίθανα ζωηρά χρώματα, καλογραμμένοι διάλογοι, γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων και τραγούδια που σε ξεσηκώνουν. Αν και ήταν μεγαλούτσικη για παιδική, 109 λεπτά, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβεις και όταν τελείωσε ήθελες και άλλο.

Tip of the Day: Πάρε χαρτομάντηλα, εγώ μία συγκίνηση την πέρασα εκεί προς το τέλος. Και δεν ήμουν η μόνη fyi ! Μπορείς να δεις το trailer εδώ