Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Αρχική Claire's Φτιάξε καφέ να στα πω 2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!!

Μέρες γιορτινές και ήδη σας βλέπω τους περισσότερους σε χριστουγενιάτικη διάθεση! Θεού θέλοντος και COVID-19 επιτρέποντος πλησιάζουν τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους, η ανταλλαγή δώρων και οι βόλτες στους στολισμένους δρόμους… Θα πας ένα κομμωτήριο, θα κουρευτείς, θα φορέσεις καινούρια ρούχα, θα φτιάξεις κάποιο γλυκό ή κάποια πίτα και οι φιλοφρονήσεις που είναι must αυτές τις μέρες, “πάνε και έρχονται”.

Εσύ ξέρεις πώς να απαντάς σε κομπλιμέντα; Για παράδειγμα αν είσαι γυναίκα και ένας άντρας σου πει “είσαι πολύ όμορφη σήμερα”, ξέρεις πώς να απαντήσεις; Εγώ συνήθως λέω “και εσύ…” και όμως είναι λάθος! Οι κοινωνιολόγοι και οι γλωσσολόγοι θα έσκιζαν τα πτυχία τους καθώς η σωστή αντίδραση είναι “ευχαριστώ πολύ” και τέλος.

Οι άνθρωποι έχουμε τρεις διαφορετικές αντιδράσεις όταν μας κάνουν ένα κομπλιμέντο: αποδοχή, άρνηση και εκτροπή. Σύμφωνα με μελέτες οι 9/10 αντιδράσεις αφορούν την άρνηση και την εκτροπή!!! Απίστευτο;

Tip of the Day: Μία γυναίκα δε γίνεται και δε φαίνεται λιγότερο δυναμική αλλά ούτε και ένας άντρας χάνει το ρόλο του κυνηγού, όταν αποδέχονται ένα κομπλιμέντο. Ας είμαστε ευγενικοί, ας λέμε όμορφα λόγια στους γύρω μας και ας μάθουμε να τα αποδεχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας, ώστε να μάθουμε στους γύρω μας και να εκτιμούν την προσπάθειά μας.