2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers

Πολλές φορές κάνουμε παράπονα, πως οι άνθρωποι γύρω μας δεν μας δίνουν την προσοχή που θα θέλαμε, πως κάποιες φορές περνάμε απαρατήρητοι, ακόμα και πως μας αγνοούν. Ε, λοιπόν μας έχω νέα. Κανένας δεν μας αγνοεί, όλοι κάνουν τη ζωή τους και κινούνται με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο τους, ό,τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς!

Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, ούτε όλη η πλάση περιστρέφεται γύρω μας. Προφανώς και είναι ωραίο να έχουμε ψηλά την αυτοεκτίμησή μας όμως μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια, οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε και την πραγματικότητα.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που πραγματικά σκέφτεσαι πως κάποιος σε αγνοεί μήπως να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις προσεκτικά αν αυτό που νιώθεις έχει να κάνει μόνο με σένα και αν αυτός απλά έχει κάνει focus σε κάτι πέρα από σένα; Ω, ναι… υπάρχει και ζωή πέρα από σένα!

Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, για τα πάντα η λέξη ισορροπία είναι το κλειδί. Υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά μας αγνοούν, όχι γιατί είναι συγκεντρωμένοι στη ζωή τους αλλά γιατί δεν έχουν κάτι να κερδίσουν από μας. Όσο σκληρό και αν σου φαίνεται αυτό που σου συμβαίνει, σκέψου πως όσο σε αγνοεί κάποιος τόσο σε βοηθάει να προσαρμοστείς και να μάθεις να ζεις χωρίς αυτόν.

Tip of the Day: Ναι, είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς πως σε αγνοούν επειδή το θέλουν. Όμως όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος και όπως λέμε συχνά, τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου. Μάθε να επενδύεις σε ανθρώπους που “αγνοούν” άλλους για να δίνουν σημασία σε σένα. Μάθε να επενδύεις σε ανθρώπους που γι’ αυτούς είσαι προτεραιότητα. Μάθε να επενδύεις στους ανθρώπους γενικά, θυμήσου πως από τον καθένα κάτι κερδίζεις. Και όταν από κάποιον κερδίζεις αδιαφορία, τότε μάθε να εκτιμάς αυτόν που έχει όλη την προσοχή του στραμμένη πάνω σου.

Extra Tip of the Day: Ο κόσμος τις περισσότερες φορές δε σε αγνοεί πραγματικά και σκόπιμα, απλά είναι όλοι αφοσιωμένοι στις ζωές τους. Ο μόνος τρόπος για να μην αισθάνεσαι έτσι, είναι να φροντίσεις να αφιερωθείς και εσύ στη δική σου.

Καλό μας σαββατοκύριακο!!!