3) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Θα αποχαιρετήσουμε αυτή την εβδομάδα, με τροφή για σκέψη και θα σου πω το εξής: “Αν θέλεις να αγοράζεις πράγματα χωρίς να κοιτάς την τιμή τους, τότε να μάθεις να εργάζεσαι χωρίς να κοιτάς το ρολόι”.

Έχουμε πει πολλές φορές μέσα από αυτή τη στήλη, πως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε ο χρόνος κυλάει αβίαστα και μάλλον περνάει πολύ γρήγορα. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, προσπαθείς ολοένα να γίνεσαι καλύτερος, να εξελίσσεσαι και να αλλάζεις ανακαλύπτοντας μέρα με τη μέρα την καλύτερη εκδοχή του εαυτου σου.

Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις τότε άλλαξε το χθες! Η εργασία μας, συνήθως μας “τρώει” περίπου 8-10 ώρες την ημέρα. Αντιλαμβάνεσαι τα νούμερα σε βάθος χρόνου; Μιλάμε για 2700 ώρες το χρόνο δηλαδή 81000 ώρες στα 30 χρόνια κατά προσέγγιση… Οι ώρες είναι ασύλληπτες για να τις ξοδεύουμε για πράγματα που δεν μας ευχαριστούν, δεν μας αρέσουν, και τελικά δεν μας οδηγούν πουθενά. Αν δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε, συνήθως δεν αφοσιωνόμαστε οπότε και δεν το κάνουμε “καλά”. Αυτό δε θα μας φέρει πιο κοντά στο να βγάλουμε περισσότερα χρήματα -αν το επιθυμούμε φυσικά- αλλά ούτε και να εξελιχθούμε σαν επαγγελματίες αλλά και σαν άνθρωποι.

Tip of the Day: Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, άλλαξέ το αμέσως! Προσπάθησε να βρεις ό,τι πιο κοντά σε εκείνο που ονειρεύεσαι. Ίσως χρειαστεί να κοπιάσεις, όμως αν το θέλεις πραγματικά συνέχισε, κάθε μέρα θα νιώθεις όλο και πιο κοντά στο στόχο σου και σε αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις. Μην κοιτάς συνέχεια το ρολόι. Κάνε ό,τι κάνει και εκείνο. Δουλεύει. Δούλεψε για να φτάσεις και να κατακτήσεις τους στόχους σου. Δούλεψε για σένα, για να πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι. Ξεκίνα να ζεις και όχι απλά να υπάρχεις…

Καλό Σαββατοκύριακο!!!