11) Ήξερες ότι…

Οι τροφές – σύμμαχοι στην αντιμετώπιση του κρύου

Ζεστό τσάι και σούπες… Αυτό το ξέρουμε όλοι. Γνωρίζατε όμως ότι οι μπανάνες και τα αβγά κρατάνε το σώμα μας ζεστό; Πάμε να δούμε ποιες τροφές είναι σύμμαχοί μας την αντιμετώπιση του κρύου.

Το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ διεγείρει τη θερμογένεση και ενισχύει τον μεταβολισμό. Επίσης, τα αβγά και οι σύνθετοι υδατάνθρακες κρατούν το σώμα μας ζεστό. Το ίδιο και οι μπανάνες, οι οποίες περιέχουν βιταμίνη Β και μαγνήσιο, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων. Αυτοί οι αδένες συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Γενικά, τα τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα ριζώδη λαχανικά, όπως είναι τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.

 

2 8ema

Το φυτό του 2022!
Μάλλον δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομά του και ίσως δεν το έχετε ξαναδεί. Το baby rubber στέφθηκε το φυτό της χρονιάς για το 2022 από το 1-800-Flowers.com και ήδη είναι περιζήτητο! Οι φαν των φυτών εσωτερικού χώρου -και ειδικά όσων δεν θέλουν να σπαταλούν πολύ χρόνο για να τα φροντίζουν- απέκτησαν νέα εμμονή! Το baby rubber ή Peperomia δεν χρειάζεται πολύ νερό ούτε ιδιαίτερη φροντίδα. Αν και προτιμάει τον ήλιο αντέχει και σε χώρους ημισκιερούς. Τα όμορφα και γυαλιστερά φύλλα του κερδίζουν τις εντυπώσεις και συμβάλλουν στο να γίνει το νέο αγαπημένο…. ινσταγκραμικό φυτό!