2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Οι 2 μέρες που πέρασαν μας δίδαξαν πολλά. Δε θα μιλήσω για τα λάθη του κρατικού μηχανισμού αλλά ούτε και για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες στα αυτοκίνητά τους, θαμμένους στο χιόνι στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας. Και φυσικά τι να πω για τους χιλιάδες που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό την πιο κρύα νύχτα του χρόνου!

Εγώ θα το πιάσω από άλλη σκοπιά. Με το φόβο, μη θρηνήσουμε θύματα η Κυβέρνηση αποφάσισε τις δύο αυτές μέρες ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να υπολειτουργήσει ή να μη λειτουργήσει και καθόλου -και αν θέλεις τη γνώμη μου και πολύ καλά έκανε.

Αν και κάποιοι από μας πήγαμε κανονικά στα γραφεία μας είτε γιατί μας το επέτρεπαν οι συνθήκες (καλώς) είτε γιατί είμαστε εργασιομανείς (κακώς), η πλειοψηφία έμεινε στο σπίτι. Αρκετοί λοιπόν χάρηκαν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή, έπαιξαν στο χιόνι, φωτογραφήθηκαν και γενικά το ευχαριστήθηκαν, ίσως με κάποια μικρά διαλείμματα για να κοιτάξουν το email ή για να απαντήσουν σε κάποιο σύντομο τηλεφώνημα που δεν μπορούσε να περιμένει.

Πάμε όλοι ένα βήμα πίσω; Πάμε!

Το βλέπεις πως ο κόσμος συνεχίζει να περιστρέφεται ακόμα και αν δεν ξεθεώνεσαι στη δουλειά; Συνειδητοποιείς πως μόνο καλό σου κάνουν τα διαλείμματα με κάποιες μέρες ανάπαυλας χωρίς να είσαι απορροφημένος στον υπολογιστή και τα χαρτιά σου; Καταλαβαίνεις πως δε χάθηκε και ο κόσμος αν τεμπελιάσεις για μία μέρα; Μην περιμένεις λοιπόν την επέλαση του χιονιά για να κάνεις μικρά διαλείμματα στη ζωή σου.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση! Η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ! Ειδικά αυτοί που την αγαπάμε, πάντα βρίσκουμε τρόπους να την εμπλουτίζουμε! Μη νιώθεις άσχημα όταν έχεις την ανάγκη για λίγη ξεκούραση ή έχεις την ανάγκη να τεμπελιάσεις. Είναι οκ! Η καλοπέραση δε θέλει ενοχές.

Tip of the Day: Εγώ πρώτη είμαι αυτή που σου φωνάζω πως αν βρεις την εργασία που αγαπάς τότε δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις ποτέ στη ζωή σου, όμως ακόμα και αν αγαπάς αυτό που κάνεις, όταν το κάνεις κάθε μέρα κάποια στιγμή γίνεται ρουτίνα. Και η ρουτίνα θα σε κουράσει. Και θα αντιδράσεις. Και θα είναι αργά. Και θα έχεις χάσει τόσο πολύτιμο χρόνο! Και τότε θα τα παρατήσεις. Γι’ αυτό το σημερινό tip είναι το εξής: αν νιώθεις πιεσμένος ή κουρασμένος από τη δουλειά, να μάθεις να ξεκουράζεσαι πριν φτάσεις στο σημείο να τα παρατήσεις… Να σέβεσαι και να ακούς το σώμα σου όταν σου ζητάει να κάνεις διάλειμμα. Να σέβεσαι και να ακούς το μυαλό σου όταν θέλει 1′ λεπτό ηρεμίας για να επανέλθει. Να σε τιμάς, να σε σέβεσαι και να μην φτάνεις στα όρια τον εαυτό σου. Να παίρνεις το χρόνο σου ώστε να ανακάμπτεις…